Gazele naturale trebuie să ajungă în mediul rural, spune primarul Catrina din Crețeni.

”Mare parte din zona rurală a României și mai ales din Vâlcea arde încă lemne ca să se încălzească, iar soluţia pe care şi-o doreşte toată lumea, accea de a înlocui lemnul cu gazele, inclusiv din perspectiva creşterii producţiei generată de viitoarele gaze din Marea Neagră este cel mai mare proeict de țară. Trebuie să legăm cât mai mulți oameni la rețeaua de gaze. Problema este că distribuitorii mari nu sunt interesați să creeze rețea în zone greu accesibile. Dar și în acele zone sunt oameni, chiar destui, așa că ne vom zbate pentru acest proiect. Este o schimbare de paradigmă care va avea efecte uriașe în viitor” spune primarul din Crețeni, Constantin Catrina.

Catrina spune că este cazul să se rupă acest cerc vicios. Investitorii nu vin în mediul rural pentru că nu au utilități, în special gaze naturale. Marile companii de gaze spun că nu este oportun să investească în zona rurală pentru că nu sunt investitori.

”Undeva trebuie luată o decizie care să clarifice situația”, conchide edilul.

Printr-un ADI format împreună cu Sutești și Amărăști, comuna Crețeni urmează să introducă rețeau de gaze naturale.

”Importanța gazelor naturale in mediul rural este primordială. Avem apă, canal, drumuri asfaltate, iluminat, dar nu avem gaze. Alimentarea cu gaze naturale în această zonă este un obiectiv esenţial, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor, cât și în scopul îndeplinirii criteriilor pentru atingerea standardelor europene de viaţă. Asigurarea tuturor utilităţilor în mediul rural, va duce la atragerea de noi investitori, crearea de noi locuri de muncă şi în consecinţă dezvoltarea economico – socială a judeţului”, spune primarul Constantin Catrina.

În primă fază rețeau de gaze sa va întinde pe  15 kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *