“Gazele naturale în Copăceni” este prioritatea primarul Tironel Tâmplărescu

Primarul Tironel Tâmplărescu, cel care a fost reconfirmat pentru un nou mandat la alegerile din septembrie, spune că următorul mandat va însemna intruducerea gazelor naturale în localitate dar și continuarea reabilitării drumurilor.

Potrivit lui Tămplărescu proiectul de gaze ar urma să aibă 34 km de rețea de gaze, în principiu de-a lungul drumului județean, dar și câteva sate, unde este aglomerație de case.

”Sunt convins că introducerea rețelei de gaze naturale va stimula dezvoltarea a mai multor investiții private în comună. Nu suntem o localitate ferită de investitori, momentan avem câtrva investiții strategice în agricultură și sperăm la cât mai multe investiții care să se traducă în locuri de muncă, în contribuții la bugetul local. Gazele naturale sunt așteptate de acești investitori care pot dezvolta afaceri agro-industriale. Nu mai spunem de repopularea satelor, știm cu toții ce înseamnă o casă încălzită cu gaze naturale”, spune primarul din Copăceni.

Pentru perioada următoare, cu bani de la bugetul local se va amplasa un sistem de supraveghere video, iar cu fonduri europene, amplasarea unor panouri solare pentru eficientizarea căminului cultural.

”Avem nevoie în comună de o monitorizare video. Scopul principal ale unui astfel de sistem este de a proteja populația impotriva faptelor antisociale și de a ajuta autoritățile, pentru a interveni cu rapiditate în cazuri de urgență. Totodată se poate monitoriza traficul rutier, ordinea publică sau se pot dovedi diferite fapte ce țin de gospodărirea comunală. În ceea ce privește eficientizarea energetică a imobilului căminului cultural, montarea acestor sisteme cu panouri solare pot asigura atât prepararea apei calde, cât şi un aport de energie în procesul de încălzire pe perioada sezonului rece.”, a concluzionat Tîmplărescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *