Gazele Naturale cea mai mare investiţie din comuna Tetoiu

Cel mai important proiect pentru comuna Tetoiu, anunţat de primarul lucian Antoneie, este înființarea și distribuția gazelor naturale.

Rţeaua de gaze naturale din Tetoiu va avea o lungime de 30 de kilometri însemnând magistrala prinicipală aferentă drumului judeţean care traversează localitatea de la nord la sud dar şi spre Budele. În acest sens a fost realizată un ADI (Asociație cu primarii din Roșiile și Lăpușata), care să respecte criteriile de eligibilitatea, 1000 de branşări/ 25 de km

„Această strategie de dezvoltare rurală pe care o propunem finanțatorilor va fi evaluată și sperăm noi să fie de bun augur. Gazele rămân cea mai importantă investiţie în utilităţi, este un demers care avantajează afacerile, stimulează repopularea zonei rurale şi implicita contribuie la calitatea vieţii.”, a declarat Lucian Antonie.

Antonie anunţă şi începerea lucrărilor la extinderile de rețele de apă potabilă și canalizare în comuna Tetoiu, pe o distanță de 22 de kilometri, apa iar canalizarea se va extinde cu patru kilometri. Apa se va extinde în satele Budele, Tetoiu și Băroiu, iar canalizarea în toate satele. După finalizarea acestui proiect, toate satele comunei Tetoiu vor avea apă și canalizare.

Alte lucrări de interes pentru comunitate pe teritoriul localității sunt reabilitarea și modernizarea grădiniței de la Nenciulești și a școlii gimnaziale din Țepești, ambele investiții derulate cu fonduri guvernamentale. dar şi proiecte care implică asfaltarea drumurilor din comună.

Antonie spune că este necesară o reabilitare de urgenţă a drumului judeţean din comună, drum care este complet degradat şi care dacă nu se va interveni masiv asupra lui, odată cu sosirea ploilor din toamnă şi a iernii va devebi impracticabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *