Gaze pe o lungime de 13 km în Budeşti, în urma demersurilor primarului Vladulescu

Primăria Budeşti anunţă că va începe introducerea reţelei de gaze naturale în localitate, în primă fază pe o lungime de 13 km urmând ca reţeaua să fie extinsă în anii următori.

„Este vital pentru industrie, nu putem să gândim un parc industrial dezvoltat fără această utilitate. Gazele naturale asigură producţie, asigură încălzirea salariaţilor, este un element care contribuie la diminuarea costurilor. În România a fost extrem de greu să introduci gazele în ultimii ani, o legislaţie extrem de sufoasă care efectiv a paralizat dezvoltarea mediului rural”, spune primarul Ionel Vlădulescu.

Acesta spune că în afara zonei industriela, gazul este cerut de locuitori care doresc să-şi încălzească locuinţele cu această resursă.

„Este un element aşteptat şi de dezvoltatorii imobiliari care deja au proiecte în zonă. Sperăm să implementăm cât mai curând această lucrare”, spune primarul din Budeşti.

Situaţia din comuna vâlceanăî nu este singulară, având în vedere că trei din patru comune din România nu sunt conectate la reţeaua de gaze naturale.

În plus, în judeţul Vâlcea sunt doar puţin peste 10 comune din cele circa 78 care au gaze naturale.

Situaţia vine în condiţiile în care Ro­mânia, deşi îşi asigură din surse inter­ne mai bine de 70% din necesarul de gaze naturale, are o reţea de dis­tribuţie a gazelor mai mică decât în ţări precum Ungaria sau Cehia, care nu posedă resurse la fel de mari.

Pe teritoriul României trec 53.000 de kilometri de conducte de gaze naturale, faţă de 77.000 în Cehia, 89.000 în Ungaria, 187.000 în Polonia şi 510.000 în Germania, conform datelor dintr-un raport Eurogas, organizaţie din care fac parte cei mai puternici jucători din industria gazelor la nivel european.

AP

2 comments

  • idu cristian

    Sa speram ca vor fi incluse si satele Racovita si Linia , care la canalizare au fost ” sarite”.

  • Desrobitu Nicolae

    Lemnul a devenit tot mai greu de procurat si pretul acestuia a luat o proportie foarte mare in bugetul unei familii.
    -Intoducerea gazului este mult mai ieftina in casa unui cetatean fiind o sursa mai usor de controlat in arderea la o centrala termica fata de lemn,in plus nici nu polueaza atmosfera precum alte materiale combustibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *