Gaze la Dănicei pe o lungime de 38 de km

În comuna Dănicei se lucrează la documentația pentru gaze naturale, în urma unui partneriat cu Golești, Nicolae Bălcescu și Milcoiu,

Primarul Dumitru Pirneci spune că este cea mai importantă investiție carer urmează să fie implementată în comuna Dănicei, moment de la care altele sunt datele pe care va funcționa strategia localității. Totodată altă investiție este drumul de legătură cu Nicolae Bălcescu, drum care ar aduce ”rutier” comuna în județul Vâlcea.

De altfel, este singura comună care nu are nicio legătură directă cu județul Vâlcea, toate drumurile din prezent leagă Dăniceiul cu județul, prin Olt sau Argeș.

În această perioadă în localitate se execută lucrări pe situații de urgenta la DC 182, se reface platforma drumului in punctul La Albina, se reface platforma drumului în Dealul Sâmburelui, sat Cireșu. Sunt lucrări de refacere punte pietonală în satul Linia pe Vale, în punctul La Nițescu.

Mai sunt lucrări de refacere a platformei drumului satesc Cotul Bisericii, sat Ceretu. Toate fondurile au fost alocale de la Guvernul României, prin situații de urgență,

Tot cu bani pe situații de urgență, s-a finalizat podul în satul Dobrești, iar lucrările la construcția Centrului Social sunt realizate în proporție de 75%.

Primarul Pirneci a mai declarat că lucrează la un proiect pentru extinderea rețelei de apă potabilă în satul Dobrești pentru ca cele 40 de gospodării care nu au apă curentă, să beneficieze de această utilitate, iar investiția va fi realizată cu fonduri locale. 

Tot acum se lucrează la centrul de asistentă socială. Proiectul  a fost aprobat încă din anul 2018 și are finanțare europeană în valoare de 70.000 euro. Centrul va asigura servicii de asistență socială, pentru situații de urgență sau calamități, va fi utilat cu absolut tot ce trebuie, spații de socializare, bucătărie utilată, mobilier, televizoare, etc. La final, comunitatea va beneficia de servicii sociale, ce vor avea ca efect creşterea calităţii vieţii în comuna noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *