Gaze, drumuri şi canalizare, investiţii comunei Sineşti în anul 2020

Racordarea la gaze naturale a oricărei localităţi rurale va duce la dezvoltarea de afaceri, mica industrie şi repopularea satelor, spune primarul Cristian Burleanu din Sinesti.

„Foarte mulţi locuitori de la oraş doresc o locuinţă la ţară, în mediul rural, unde alta este calitatea vieţii, unde poţi să ai un spaţiu verde, o mică grădină, confort, lipsa agitaţiei urbane. Numai că idee de confort înseamnă modalitatea de încălzire a locuinţei şi de aceea gazele naturale înseamnă un criteriu aproape obligatoriu pentru ca oamenii să locuiască la ţară şi să muncească în oraş. În afara acestei repopulari a satelor, mica industrie are o şansă pentru a se dezvolta în localităţi unde sunt agze naturale”, spune Burleanu.

În acestt sens, Primăria Sineşti a depus deja sf-ul pentru gaze naturale.

„Anul trecut am făcut două studii de fezabilitate care cuprind 34 de kilometri de conductă de gaze și 16 kilometri de canalizare, pe care le-am depus pentru finanțare la Fondul de Dezvoltare și Investiții, dar cum acesta s-a desființat, vom aștepta noul PNDL3, pentru a putea depune proiectele. Dacă vom obține finanțare, toate satele, respectiv : Valea Stejarului, Urzica, Ciucheți și Popești vor avea canalizare. În ceea ce privesc gazele naturale, pot spune că avem stația de gaze chiar în localitate si având această oportunitate, sperăm ca investiția să fie finanțată”, a conchis Burleanu.

În această primăvară vor fi asfaltaţi 1,5 km de drumuri în toate satele din comună, iar până în mai va fi depus şi proeictul pentru canalizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *