Se montează acoperişul la Peroanele Gării din Râmnicu Vâlcea

O nouă veste vine dinspre Gara din Râmnicu Vâlcea. Au început lucările la acoperişul peroanelor.

Pentru cine nu ştie detaliile proiectului, Gara din Râmnicu Vâlcea va avea patru peroane moderne, toate acoperite cu o cupolă masivă. Astfel, la finalul lucrărilor, Râmnicu Vâlcea se poate lăuda cu cea mai modernă gară din această parte de ţară.

Gara Râmnicu Vâlcea se află situată pe secția secundară 201 Podu Olt – Piatra Olt, secție care face legătura între Transilvania și Oltenia via Valea Oltului. Gara a fost construită în 1887, odată cu inaugurarea tronsonului Drăgășani – Râmnicu Vâlcea, și se afla situată în apropiere de centrul orașului.

gara1Paradoxal, în ciuda faptului că era cea mai importantă gară a județului, nu era și cea mai mare, gara din Drăgășani fiind mai mare. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de gara din Drăgășani, gara din Râmnicu Vâlcea nu a fost reconstruită în perioada comunistă.

Gara Râmnicu Vâlcea este tranzitată de trenuri aparținând CFR Călători. Vechea gară a fost demolată la începutul anului 2013, iar în locul acesteia se construiește una nouă. Noua gară va avea dotări de ultimă oră, facilități pentru pasageri, parcări, platforme de acces, pasaje subterane și sisteme de supraveghere video. Proiectul este în valoare de 70 de milioane de lei și face parte din programul național de modernizare a stațiilor de cale ferată.

Numai că…. vom avea o gară de lux, dar nu mai avem trenuri!

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *