Galicea s-ar putea înfrăți cu o superbă localitate medievală din Italia, unde a locuit Toma d’Aquino

Comuna vâlceană Galicea s-ar putea înfrăți cu frrumoasa localitate italiană Maenza, edilul vâlceană Florin Mărăcine spunând că relația cu administrația italiana a fost demarată cu succes iar lucururile s-au așezat în direcția unei colaborări de viitor.
”O vizită care a însemnat un succes pentru delegația noastră. Gazde primitoare, deschise pentru a cunoaște mai multe despre țara noastră, despre județul nostru. Avem multe de învățat de la prietenii noștri din Maenza. Suntem pe drumul de a stabili o relație de colaborarea pe viitor și pentru a înfrăți cele două localități”, spune primarul din Galicea.
”Astăzi am primit vizita primarului din Galicea, Maracine Alexandru Florin, o comună din România și localitatea natală al unuia dintre concetățenii noștri.
O intalnire foarte placuta  incheiata cu vizita la Compania Agricultura din Nonno Nicola.
Primarul Mărăcine, care a fost impresionat de frumusețea teritoriului nostru și de experiențele noastre, ne-a invitat să vizităm comuna sa și să facem schimb de experiențe care să încheie cu un acord de înfrățire între localitățile noastre”, se arată în mesajul primarului din Maenza, Claudio Sperduti.
”Maenza este o comună în regiunea Lazio din Italia. Maenza este o mică bijuterie din Valea Amaseno. În Maenza se află Castelul Baronial, pentru a sublinia coexistența și coexistența puterii temporale și spirituale. Comandat de contii de Ceccano, acest castel l-a găzduit  pe Sfântul Toma de Aquino în timpul călătoriei sale în Franța. pe plan extern, însă, pare a fi foarte bine întreținut”, spune primarul Florin Mărăcine

Maenza nu poate fi considerat un simplu oraș medieval așezat pe munte, dar a fost și este încă un centru de schimb cultural. Piața, foarte mare și pe două niveluri, a fost construită în urma înfrățirii cu orașul omonim Bouffemont din Franța. Există ceva ezoteric în piață, care pare să ascundă un simbolism subtil.

Maenza și Valea Amaseno, în special, sunt renumite pentru producția unora dintre cele mai renumite specialități din Lazio inferior: ulei de măsline și mozzarella de bivoliță.

Maenza se ridică la 300 de metri înălțime, la care se poate ajunge în câteva urcări abrupte. Ajungând în piața centrală a orașului, un fel de răscruce de drumuri, îți dai seama imediat că „frumusețea” este și mai înaltă. Peisajul se schimbă și astfel începe o plimbare lungă și plăcută – în sus – printr-un sat medieval frumos conservat. Centru istoric din Maenza este foarte frumos. Aleile, scările și clădirile din piatră vă vor oferi vederi splendide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *