Gafă de candidat: Înalt oficial are în program Harta Germaniei divizată de până 1989

Fostul premier Francois Fillon, în prezent favorit al primarelor dreptei franceze pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, trebuie să facă față unui moment stânjenitor după ce în programul său politic a fost inclusă o hartă în care Germania apare așa cum era pe vremea Războiului Rece, divizată în două state.

În schimb, fosta Iugoslavie apare pe respectiva hartă cum este în prezent, împărțită în cele cinci state care au rezultat în urma dezintegrării ei.

Harta se regăsește în secțiunea de politică externă a programului propus de Fillon și intitulat ‘Pour vous’ (Pentru voi). La acest capitol el menționează, printre altele, că dorește combaterea ‘imigrației necontrolate’ prin renegocierea tratatului Schengen și alocarea de mijloace suplimentare pentru protejarea frontierelor externe ale blocului comunitar.

Fostul premier se poziționează de asemenea împotriva aderării Turciei la UE, o țară despre care afirmă că nu împărtășește cu Europa ‘nici geografia, nici valorile și nici patrimoniul istoric’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *