Gabi Niță: Aportul președintelui Cristian Buican în implementarea proiectelor din Valea Mare a fost unul important

Primarul din Valea Mare, Gabi Niță, spune că un aport important în implementarea proiectelor din localitate l-a avut liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

”Am avut un suport important în domnul președinte care în limitele legii, a fost un real sprijin la București, pentru primarii din sudul județului. Mai ales la Valea Mare, eu fiind la primul mandat am avut un om de bază acolo la București, când am fost cu proiectele. În rest, vreau să spun că în acest an am reușit mai multe proiecte atât prin PNRR cât și prin Anghle Saligny. Cel mai recent a fost proiectul de infrastructură, unde vom reabilita aproximativ 10 km și am pregătit deja prin POR, tot un proiect de drumuri, cu aceste două proeicte ne vom apropia de 90% rețeau de drumuri modernizată”, spue Gabi Niță.

Gabi Niță și-a propus  să scoată localitatea din conul de umbră, să o promoveze și să o prezinte investitorilor care doresc să dezvolte aici afaceri, să ofere locuri de muncă și să contribuie la creșterea veniturilor bugetare. De altfel în doar trei ani a schimbat complet imaginea acestei frumoase localități, mărturie fiind demografia care este în creștere.

În afara celor 28 de străzi care intră în reabilitare, două proiecte importante care au asigurată finanțarea prin PNRR vor intra în cel mai scurt timp în execuție. Este vorba în primul rând de proiectul privind reabilitare și modernizare școală cu clasele I-VIII, sat Bătășani, un proeicte în valoare de 2.324.928,20 lei ( 23,24 miliarde lei vechi). La finalizarea acestui proeict școala va deveni o iunitate etalon în județul Vâlcea.

Tot prin PNRR, școala va fi dotată cu table inteligente, cu mobilier și laboratoare.

Cea de a două clădire este dispensarul medical, clădire care nu a mai fost reabilitată de la construcția acesteia.  Astfel dispensarul medical al Comunei Valea Mare este o adevărată ruină. De când este primar, Niță a căutat mereu soluții pentru a renova si moderniza clădirea dispensarului medical. În cele din urmă, clădirea a obținut finanțare prin PNRR

Valea Mare este o localitate mare în care fenomenul depopulării s-a stopat, constructorii din această localitate reuşind de altfel să-şi găsească slujbe şi în România pe salarii decente. De altfel iscusinţa acestora a fost dintotdeauna recunoscută de companiile în domeniu.

Îmbunătăţirea socio-economică a unei comunități presupune existența unei  infrastructuri de bază și a tuturor utilităților, astfel încât oamenii să nu simtă mari diferențe între urban și rural. În opinia primarului din comuna Valea Mare, Gabriel Niță, fiecare ales local își dorește pentru localitatea sa să asigure condiții optime de trai și dezvoltare economică.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *