Fratele fetiţei de 6 ani, dispărută din sicriu susţine că „sora sa trâieşte”!

Fratele fetiţei de 6 ani din Peseceana, al cărui trup nu a putut fi găsit în siciriul deschis în urmă cu două săptămâni, are o terorie halucinantă. Acesta nici mai mult nici mai puţin declară că „sora lui trăieşte” şi că are toate datele problemei în cauză. Redăm acum declaraţia lui Florin Dumitraşcu: „BUNA EU SUNT FRATELE CEL MARE ACESTEI FETITE ZIS DECEDATA TOT CE ESTE MENTIONAT IN ACESTE VERSURI NU ESTE ADEVARAT DC VREITI SA STITI ADEVARU LUATU LEGATURA CU MINE NU STIU CINE O POSTAT ASA CEVA DESPRE SURIOARA MEA CEA MAI MICA ZIS CA ESTE DECEDATA VA ROG FRUMOS NU MAI SCRIETI SI POSTATI ACESTE VERSURI CA NU ESTE NIMIK ADEVARAT SEMNAT DUMITRASCU ION FLORIN” şi tot el continuă: “O SA MERG PANA LA CAPATU LUMI PT A DEPISTA ADEVARU DESPRE SURIOARA MEA CEA MICA ZIS DECEDATA SINGURU CARE STIE POVESTEA ADEVARATA DEPRE IA SUNT EU NIMENI NU STIE CE SO INTAMPLAT CU IA EU ATAT VREAU SA STIU DC ESTE IN VIATA SAU MOARTA IO SI FRATI MEI AM FII INPACATI SA AFLAM ADEVARU DESPREA SURIOARA NOASTRA”

Noi îl rugăm să ne contacteze pentru detalii.

În acelaşi timp ancheta continuă, se verifică mai multe piste. Surse judiciare confirmă că mama fetiţei locuieşte de fapt în Timişoara. În acest sens, mama devine astfel o cheie foarte importantă în elucidarea cazului de la Pesceana.

Totodată, o nouă ipoteză vine în sprijinul teoriei decesului fetiţei. Se spune că în urma bolii, fata avea o greutate anormal de mică şi după 20 de ani de stat în pământ, nu ar mai fi rămas nimic din rămăşiţele pământeşti sau dacă mai erau acestea au fost distruse în momentul deschiderii sicriului.

Oricum ar fi, această poveste continuă să suscite atenţia noastră prin dramatismul şi enigmele care rezidă de aici.

Ionela Flori Dumitraşcu s-a născut în 1989, în Peseceana într-o familie nevoiaşă cu alţi 4 fraţi. A fost de mic un copil cu probleme şi care a stat doar prin spitale. Acolo, în acei ani mizerabili pentru sănătatea românească, un vaccin aiurea făcut i-a consemnat se pare destinul. HIV, boală critică pe care sute de bebeluşi din România săracă a lui Ceauşescu au luat-o în spiatalele noastre.

Cu toate astea, imediat după revoluţie, Ionela nu a dus lipsă de peţitori. În acei ani tulburi, când traficul de copii era în floare, mai multe familii de olandezi şi canadieni au venit la Pesceana să cumpere, (oficial, să adopte) copii din familii modeste. Ionela a fost cerută deşi se ştia că este diagnosticată cu SIDA. Olandezii au promis că se vor ocupa de ea, dar familia nu a vrut să o dea. Se descurcă ei, au spus.

În 1993, Ionela suferă de complicaţii şi este dusă la Bucureşti. Un an stă în spitale, apoi vestea tristă vine acasă la Peseceana. Familia este înştiinţată de deces. Spitalul trimite siciriul cu trupul micuţei acasă, sigilat şi cu o notificare să nu se umble la el, pentru preveni alte riscuri.

În 1994, povestea Ionelei pare că se termină, într-o zi de toamnă ploioasă, cu o slujbă modestă în cimitirul din Pesceană,

Anii trec, familia se dezmembrează, mama Ionelei se mută la Timişoara, Ion, tatăl rămâne aici, să aibă grijă de gosopodărie. Bătrâneţea şi boala îşi spune cuvântul şi, în octombrie 2015, acesta moare. Tot o zi ploaioasă şi tot toamnă.

Se pare că Ion niciodată nu o uitase pe cea mică, el spunea mereu, că a fost îngerul pe care Dumnezeu i l-a dat la final şi că abia aşteaptă să o revadă, dacă nu s-a putut aici, măcar dincolo. Rudele mai spun că Ion câteodată privea în gol şi apoi mergea la cimitir şi se întorcea de acolo, liniştit.

Au decis să-l îngroape alături de Ionela. Au săpat mormântul fetiţei dând de siciriul vechi putrezit după 21 de ani. Au vrut să scoată rămâşiţele pământene ale Ionelei pentru a le reîngropa creştineşte alături de Ion. Dar…

Siciriul Ionelei era gol, două şosete, o cârpă şi o pereche de papuci. Toţi s-au speriat. Unde e Ionela? Ce s-a întâmplat în realitate? A venit poliţia, procuratura şi de aici au început speculaţiile.

„Spitalul a vândut-o. Ştiu eu sigur că atunci se vindeau copii. Ionela e bine mersi în Canada. Că se trăieşte şi cu Sida”, spuneau localnicii. Alţii şi-au aminit că au văzut-o odată trecând prin comună, acum câţiva ani dar abia acum au realizat că era vorba de ea.

În cele din urmă anchetatorii au asumat o altă ipoteză care oricum trebuie verificată, asta după ce urmează a discuta şi cu mama Ionelei.

Cel mai sigur este că Spitalul din Bucureşti a incinerat cadavrul fetiţei şi apoi fie au omis să anunţe familia despre acest aspect, fie atunci când au trimis siciriul sigilat au trimis şi urna cu cenuşa Ionelei. Despre acest aspect ultim, mama fetei poate confirma sau infirma.

Oricum, o poveste tristă de toamnă ploaioasă din cimitrul Roeşti, al Pescenei.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *