Fotbal: Dumitru Dragomir – Aveam un program foarte bun, dar influenţa politică a fost majoră

Dumitru Dragomir, învins în alegerile pentru încă un mandat de preşedinte al LPF, a salutat succesul lui Gino Iorgulescu, dar a susţinut că influenţele politice au decis debarcarea sa.
”Sunt bucuros că în locul meu a venit un om de fotbal şi un profesionist. Am fost bătut şi pe valoarea lui, dar şi pe valoarea politică. S-au implicat puternic aseară, astăzi şi alaltăieri. Eu nemaifiind în politică şi nefiind prieten aşa cum au declarat oamenii politici cu Iorgulescu, au fost mai tari ca mine. N-am decât să-i doresc succes, să fie sănătos, să ţină Liga aşa cum am ţinut-o eu cel puţin din punct vedere financiar”, a declarat Dragomir, după ce a pierdut cu 11-7 alegerile de joi.
Fostul preşedinte a precizat că nu va duce niciun război mediatic împotriva lui Gino Iorgulescu: ”Să nu vă aşteptaţi de la mine că-l voi ataca pe Gino Iorgulescu. Sunt născut la ţară, dar sunt un gentleman şi nu pot pe un om care a concurat cu mine să-l defăimez. În primul rând nu ştiu ceva urât despre el şi, chiar dacă aş şti, dacă m-a înfrânt ce demnitate am eu să mă apuc  să dau într-un câştigător”.
Dragomir nu s-a decis ce va face în continuare, deşi are mai multe opţiuni pentru a rămâne în lumea fotbalului: ”Eu sunt un înfrânt, mă duc la afacerile fiului meu. S-ar putea să mă duc la un post de televiziune. Am solicitări de la 2 cluburi mari de tot din această ţară, dar nu mă pot duce la club. Eu am fost vultur şi nu mai pot să fiu, să nu zic cioară, porumbel. Eu o să muncesc, o să mai auziţi de mine, pentru că sunt încă foarte tânăr din toate punctele de vedere. S-ar putea să-i ajut poate pe cei din Liga a 2-a, să le aduc nişte drepturi de televiziune mari. Dar, nepoţii mei, nevasta mea au nevoie de mine, prea mult am fost plecat de acasă”.
Fostul conducător al LPF susţine că influenţele politice au fost decisive la alegeri: ”Îmi pare rău că aveam un program foarte bun, dar nu a contat de loc, pentru că influenţa politică a fost majoră şi îi felicit şi pe cei politici, au vrut să pună mâna pe fotbal, au pus. Aş fi foarte prost diplomat să mă apuc acum să vorbesc urât despre domnul Ponta, despre domnul Dragnea. Înseamnă că eu am fost politician 2 legislaturi degeaba. Îi felicit pentru modul în care au lucrat. Mai mult nu spun”.
Steaua, FC Vaslui şi Dinamo au votat împotriva lui Dragomir, dar fostul preşedinte nici nu dorea să câştige alegerile cu votul clubului din Ghencea: ”Cea mai mare greşeală a mea a fost încrederea în oameni. În fotbal nu există prietenie, numai interese. Mai bine muream decât să fie votul lui Gigi câştigător. Nu m-a ajutat niciodată”.
Chiar dacă susţine că au existat ingerinţe politice în alegerile pentru preşedinţie, Dragomir nu  va denunţa acest lucru:”Eu nu am să reclam nici la FIFA, nici la UEFA, nu o să reclam nici federaţia, nici pe noul preşedinte”.
Dragomir a precizat că proiectul său al drepturilor de televiziune îl va da noului preşedinte. Cluburile ar urma să încaseze pe sezon conform acestui proiect suma de 34 milioane euro pe an, plus un milion de euro pentru Cupa Ligii.
În 1-2 zile, Dragomir a promis că va preda cheile biroului succesorului său, Gino Iorgulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *