Fostă realizatoare TVR, stareţa unei Mănăstiri Maramureşene din Vâlcea

Una din cele mai frumoase mănăstiri care urmează a fi inaugurate în judeţul Vâlcea va fi la Budeşti, unde stareţă este Maica Theodora (Daniela Videscu), fostă realizatoare la TVR, Pro TV şi Antena1.

Mănăstirea va fi una în stil maramureșean, cu biserică și chilii de lemn și va fi construită chiar la Budești, pe DN 7, la doar 8 kilometri de Râmnicu Vâlcea.

videscuÎn interviul acordat jurnaliștilor Gheorghe Smeoreanu și Tiberiu Pârnău în volumul „Călătorind cu întrebarea”, stareţa viitoarei Mănăstiri Maria Egipteanca spune că „va fi o biserică de tip Maramureşan, o biserică din lemn pe fundaţie de piatră şi o casă monahală tot din lemn pe fundaţie de piatră”.

Maica Teodora a fost realizator de emisiuni de televiziune, producător de emisiuni şi filme documentare. A lucrat 14 ani în Televiziunea Naţională, după aceea a lucrat 1 an la PRO TV şi 5 ani la Antena 1.

„Am lucrat la departamentul arte, la departamentul de film documentar şi viaţă spirituală. De aceea spuneam că, din acest punct de vedere, eu am avut întâlniri foarte frumoase cu marii duhovnici ai României: Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Teofil Pârâianu, Părintele Iustin Pârvu, Părintele Sofian Boghiu. M-a impresionat vieţuirea lor plină de smerenie. Într-o noapte, scriind un material pe care urma să-l predau a doua zi pentru emisiunea respectivă, am deschis Psaltirea şi am găsit un verset foarte frumos, care m-a cutremurat şi care spune: „Opriţi-vă şi cunoaşteţi că eu sunt Dumnezeu.”

videscu-1Maica Theodora, împreună cu alţi prelaţi, printre care şi IPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului, invitaţi din administraţie, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, primarii Mircia Gutău, Florinel Constantinescu, Cristian Nedelcu au participat joi seara la Lansarea volumului „Călătorind cu Întrebarea”, autori Gheorghe Smeoreanu şi Tiberiu Pârnău.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *