Fost angajat al SRI, arestat preventiv pentru că a racolat minore pe care le-a obligat să se prostitueze

Un fost angajat al SRI, actual polițist, a fost arestat preventiv după ce procurorii DIICOT l-au acuzat că a racolat minore pe care le-a exploatat sexual pe raza municipiului Iași.

Procurorii și polițiștii au efectuat, marți, trei percheziții domiciliare la persoane suspectate că au exploatat sexual mai multe tinere, printre care și minore.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că trei inculpați, în perioada 2011 — 2013, au recrutat prin înșelăciune, transportat, cazat și exploatat sexual pe raza municipiului Iași mai multe tinere minore și majore. Aceștia postau anunțuri pe site-uri de internet pentru adulți, racolând astfel clienți pentru victimele exploatate, obținând importante beneficii materiale pentru sine. Unul dintre cei trei inculpații care a participat în mod nemijlocit la săvârșirea faptelor are calitatea de funcționar public cu statut special și, deși cunoștea faptul că persoanele exploatate de ceilalți doi inculpați sunt victime ale abuzului fizic și sexual, nu a acționat conform legii deși avea obligația de a o face”, informează DIICOT într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre cei trei bărbați arestați preventiv, Marius — Cătălin Grierosu, ar fi în prezent angajat în Poliție.

Grierosu a fost, până în anul 2005, angajat al Serviciului Român de Informații.

„Bărbatul a fost subofițer în Serviciul Români de Informații — Iași până în anul 2005”, a declarat pentru AGERPRES Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.

Procurorii DIICOT din Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au efectuat, marți, trei percheziții domiciliare în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii traficului de persoane în scopul exploatării sexuale.

„Prin Ordonanțele din data de 5, respectiv 6 noiembrie, procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Iași au luat măsura preventivă a reținerii cu privire la cei trei inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 12 al. 1 și 2 litera 1 din Legea 678/ 2001, art. 13 al. 1, 2 3, teza II raportat la art. 12 al. 1 și 2 litera a din Legea 678/ 2001, modificată și completată, cu aplicarea art. 41 al. 2 C.P”, precizează DIICOT.

Curtea de Apel Iași a admis, miercuri, cererea formulată de procurorii DIICOT — Serviciul Teritorial Iași și a dispus arestarea preventivă a inculpaților Gabriel Chiriac, Marius — Cătălin Grierosu și Radu Constantin Pascal. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *