Florinel Constantinescu: “Dezvoltarea turismului balnear va reduce consumul de medicamente din România”

Turismul balnear, unul dintre cele mai dinamice sectoare de pe piaţa turistică locală, a înregistrat creşteri de două cifre în fiecare an din perioada 2015-2018, iar agenţiile de turism anticipează un avans de 15-20% şi în 2019,  pe fondul creşterii bugetelor de investiţii din staţiunile cu tradiţie. În 2018, staţiunile balneare au beneficiat de un flux de peste 945.000 de vizitatori, potrivit datelor de la INS.

Cap de serie este Călimăneşti – Căciulata, staţiunea vâlceană, fiind vizitată de nu mai puţin de 30% dintre aceştia, adică, 302.110 turişti, numărul acesta urmând fi prognozat la 350.000 în 2019.

Aşadar în turismul balnear avem aproximativ un milion de vizitatori pe an. Străini au început să reprezinte o pondere substanţială aici de circa 10% – 15% din aceste cifre. Călimăneştiul se va menţine în 2019 pe acelaşi trend ascendent datorită investiţiilor efec­tuate. Avem o creştere a turiştilor de la an la an. Cu cât facem mai multe investiţii, cu atât avem mai mulţi turişti. Noi mergem cu cele publice, drumuri, utilităţi, extinderea acestora, redimensionarea oraluşului, o armonie în construcţii şi în arhitectură”, a declarat primarul Florinel Constantinescu

Edilul spune că prin creşterea şi modernizarea bazelor e tratament, “România nu ar mai avea nevoie de medicamente”, sănătatea venind direct de la natură.

Staţiunea Călimăneşti – Căciulata este considerată cea mai mare staţiune balneară din România, situată la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, la ieşirea Oltului din defileu. Din punct de vedere economic, produsul intern brut al staţiunii plasează oraşul balnear, pe locul 4 în judeţul Vâlcea, dar un produs bazat strict pe veniturile din turism.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *