”Florin Roman” de Vâlcea nu își dă demisia, dar dă presa în judecată!

”Florin Roman e ceea ce se cheamă „coadă de topor”. Toate partidele au așa ceva, fie că-i cheamă Codrin Ștefănescu, Iulian Bulai sau Diana Șoșoacă. Cozile de topor au o misiune precisă: să provoace, să facă scandal, să anihileze adversarul cu lovituri sub centură, onomatopee, „raționamente” care blochează creierul, servilism grețos etc. Când partidele sunt foarte slabe, când au perioade lungi de selecție dezastruoasă de cadre sau când au un lider prea puternic, cozile de topor au ascensiuni fulminante.” – Costi Rogozanu

Și, cu voia dumneavoastră, un ”Florin Roman”, de Vâlcea, este Virgil Pîrvulescu, viceprimarul declarat incompatibil de către ANI.

Spre deosebire însă de Florin Roman, domnul Pîrvulescu, în loc să-și dea demisia după ce a fost prins cu impostura,  a pus presiune pe presă (hărțuiri financiare) și, recent, ne-a dat în judecată; asta, pentru că mesajul pamfletelor noastre în care i-au fost ironizate studiile cu scopul de a părăsi viața politică, pentru că a minţit,  în loc să îl pună pe gânduri, i-a căzut greu la stomac.

Așadar, despre ce este vorba? Profitând de naivitatea alegătorului vâlcean și de nivelul de trai nu prea strălucit al vâlcenilor, domnul Pîrvulescu își face intrarea pe scena politică în anul 2019, prin sperjur, cu diplome false care, sincer, și pe mine m-au păcălit. Ca o paranteză, ca absolvent al unei instituții de stat de prestigiu din România, am pretenția să fiu condus de oameni măcar cu nivelul meu de pregătire. Și, ca orice naiv, iau din prima de bine ceea ce spune omul.

Și iată ce spune domnul Pîrvulescu în CV-ul dumnealui! Nimic mai mult sau mai puțin decât că  a început studiul economiei încă din liceu, și nu la unul oarecare, ci chiar la Colegiul Național Gib Mihăescu din Drăgășani.

Pentru cine nu știe, acest colegiu este unul de renume, cu sute de olimpici de-a lungul timpului, care se luptă, la nivel național, cu zeci de colegii teoretice în diferite concursuri.

Numai că, supriză…

Investigațiile colegilor noștri din presa locală, gazetarii Tiberiu Pârnău și Crișu Popescu, cărora le mulțumesc pentru sprijin și care nu au cedat presiunilor lui Pîrvulescu, află că, în realitate, respectivul nu a fost elev al acestui liceu.

Lucrurile se lămuresc, un actual primar bun din sudul județului, Nicolae Concioiu, trecut prin zeci de procese cu personajul de mai sus, confirmă faptul că a fost coleg cu Virgil Pîrvulescu, coleg de liceu, dar nu la Gib Mihăescu, ci la Liceul Agricol din Drăgășani. Dumnealui ne spune, printre altele, și care a fost atitudinea cu privire la școală a domnului Pîrvulescu, dar va povesti în mod public atunci când va fi cazul.

Aşadar, prima minciună. Aflăm, de altfel, că, după absolvirea acestui liceu agricol, domnul Pîrvulescu este repartizat (până în 1990) la o Cooperativă Agricolă de Producție (ceapeu și ceapiști, cum mai erau denumiti angajații de acolo). Doamne ferește, nu am nimic de reproșat acestei meserii, ci, mai degrabă, celor care și-o reneagă, mai ales când le e ruşine să îşi recunoască studiile.

Mergem mai departe: domnul Pîrvulescu spune, în CV-ul dumnealui, că a absolvit Academia de Studii Economice, Relații Internaționale.

Oau!, exclam eu. O facultate chiar serioasă, la care nu se intra deloc ușor, se intra chiar cu note mari. Deci tot respectul pentru ce spune domnul Pîrvulescu.

Numai că… Surpriză! Domnul Pîrvulescu nu a urmat cursurile ASE Bucureşti, ci a urmat cursurile Universității Constantin Brâncoveanu, cu frecvență redusă. Nu am nimic cu celebra universitate privată din Vâlcea, am zeci de prieteni și cunoștințe care au terminat-o, dar cărora nu le-a fost rușine să o treacă în CV, recunoscând faptul că au absolvit aici studiile superioare.

Mai rău, nu doar că domnului Pîrvulescu îi este rușine să o treacă în CV, el comite un fals grosolan, CV-ul este un act oficial, pe baza căruia te angajezi, obții o funcţie, o remunerație. Când treci acolo ASE, în loc de Universitatea Constantin Brâncoveanu, cum se numește asta?

Plus că avem și foaia matricolă, care nu e onorabilă la nivel de note (toate între 5 și 6). Îmi permit să judec eu, care, în anul 4 al Universității Politehnica Bucureșt, am avut 10 pe linie.

În fine, domnul Virgil Pîrvulescu este deconspirat grație muncii colegilor noștri din presă, Tiberiu Pârnău și Crisu Popescu. Presiunile financiare pe care domnul Pîrvulescu le face asupra revistei Gazeta Vâlceană ajung în presa națională chiar, inclusiv impostura dumnealui privind studiile.

Evident, într-o societate normală, domnul Pîrvulescu trebuia să demisioneze, din proprie iniţiativă, fără să i-o ceară presa. Numai că nu a făcut-o. Chiar şi în momentul în care Agenția Națională de Integritate îi dă verdictul de incompatibilitate (a alergat după doi iepuri în același timp), se încăpăţânează să rămână în funcţie.

În seria pamfletelor noastre încercam să-i transmitem mesajul că o societate curată nu se bazează pe impostori, cu studii mistificate. Dar rezultatul care este? Acest impostor ne cheamă în instanță.

Nicio problemă, suntem pregătiți pentru un proces așa cum trebuie, cu zeci de martori, colegi de școală, colegi și foști colaboratori, absolut tot ce înseamnă parcursul domnului în viață. Vom prezenta ce a făcut dumnealui timp de un an, perioadă în care a încasat și o sumă frumușică de bani publici, deţinând funcția de viceprimar de municipiu.

Iar la final, daunele pe care dumnealui le cere, noi îi vom solicita să le ia din banii proprii şi să doteze un cămin de bătrâni sau să îl ajute pe Alex Tache să termine acea frumoasă casă pentru orfani din Galicea. Măcar să facă ceva serios în viață.

”A la guerre comme à la guerre!”

Mulțumim colegilor Crișu Popescu şi Tiberiu Pârnău pentru foto, pentru documente şi pentru materiale. Nu omitem nici sprijinul voluntar pe care ni l-au oferit imediat zeci de cunoștințe din administrație, din școală, din partide pentru a participa la acest proces, care, potrivit afirmației lor, ”va încheia definitiv cariera politică a unui impostor”.

Liviu POPESCU

va urma….

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *