Florin Mărăcine: Așteptăm linii de finanțare și ghidurile pentru fonduri europene

Primarul comunei Galicea, Florin Mărăcine, este rezervat în a face promisiuni locuitorilor, acest susținând că până nu apare bugetul, liniile de finanțare guvernamentală sau ghidurile pentru fonduri europene, nu poate emite un proiect.

”Dacă mă întrebați ce vrem noi la Galicea, ar fi multe. Normal că apă și canalizare în satele unde nu există aceste utilități, normal că dorim să finalizăm toată rețeaua de drumuri, normal că vrem standarde de viață pentru locuitori. Vrem gaze naturale. Pentru că ne confruntăm cu un cerc vicios. Suntem aproape de municipiu, normal că sunt investitori care ar dori să deschisă o afacere în zonă. Întreabă, chiar miercuri am purtat o discuție, dacă avem gaze. Noi spunem că nu. La proiectul de gaze dacă nu ai mulți consumatori, nu faci punctaj. Adică una depinde de cealaltă și nimeni nu sparge acest cerc închis și fără soluții”, spune primarul Florin Mărăcine.

Acesta spune că așteaptă ghidurile pentru fonduri europene și exercițiul bugetar pe acest an.

”Normal că stăm atenți pentru orice axă unde să ne încadrăm. Este clar că interesul comunității este atragerea de fonduri în comună. Cu atât mai mult a foncurilor europene. Nu au apărut încă. Sunt discuții și despre proiectele pe CNI. Nu ne pierdem speranța. Rămânem optimiști dar nu vrem să promitem oamenilor până nu avem date concrete”, mai adaugă Mărăcine.

Edilul spune însă că din luna ianurie, cele 2 Cabinete medicale din Galicea beneficiază de doua concentratoare de oxigen moderne,  atât de necesare în contextul pandemiei Sars-CoV 2 și nu numai.

”Sănătatea este prioritară și așa a fost dintotdeauna”, conchide Mărăcine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *