Florin Ionescu: Sincer, 2021 a fost un an dezamăgitor, fără niciun program de investitii lansat

Primarul comunei Stoilești, Florin Ionescu, se declară dezamăgit de programele de investiții din anul 2021, un pe care edilul îl consideră pierdut pentru administrațiile locale.

”Noi care ne-am făcut treaba și toate proiectele care au fost fie pe fonduri europene, fie pe vechile programe guvernamentale, le-am dus la îndeplinire, ne-am trezit în acest an, căutând surse de finanțare. Știm cum a fost acest an, traversat jumătate din el de crize politice, de criza sanitară,  fapt care s-a tradus prin lipsa oricărui program de investiții. Am reușit să facem din fonduri locale, câte ceva în comună și din ce am primit pe calamități, sume insuficiente pentru a ieși la lumină. Sperăm că anul 2022 va fi ceva mai bun la nivel de fonduri și programe de investiții”, spune Florin Ionescu.

Edilul spune că o localitatea cu peste 200 de km rețea de drumuri, cu sate împrăștiate pe toate dealurile, nu este ușor de administrat doar cu resursele financiare din bugetul local.

”Se vorbește foarte mult despre reorganizare teritorială. Comuna Stoilești este ea o localitate compusă din vechi comune. Și uite ce înseamnă, un mod dificil de a rezolva mari probleme de infrastructură, de a acoperi în timp scurt tot ce este nevoie în toate satele componente. Dar nu renunțăm și sperăm că anii care vin, aduc vești bune la nivel de resurse. Am studiat și noul program european multi-anual și nu prea găsesc zone de finanțare pentru infrastructură. Așa că, tot fondurile guvernamentale sunt soluția, unde am depus cereri de finanțare pentru 23 de km de drumuri, în majoritatea satelor din comună”, mai adaugă edilul din Stoilești.

Cu sate15 sate în administrare, dispuse la foarte mari distanțe între ele, comuna Stoilești administrată de primarul Florin Ionescu are o problemă cu infrastructura. În repetate rânduri, edilul a depus proiecte pentru a rezolva acesstă stringentă problemă a oamenilor, numai că, ultimul proiect care a fost eligibil și pentru care primise finanțare a fost depus pe vechiul FDI, program care însă a fost închis.

Primarul a depus și un proiect la agenția de mediu pentru iluminat modern în toată comuna și acesta mai spune că toți cei 300 de copii din localitate vor primi cadouri de sărbători.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *