Florian Pittiş prezintă concertul Goodbye to Gravity… în Paradis

Sigur acum se ascultă rock. S-au stins vecerniile şi psalmii de seară, mai mulţi arhangheli au oprit clopotele din Rai.

Cred că, din chiliile lor, au apărut, încet, mai întâi Pittiş, apoi John Lennon, a venit şi Hendrix. De ce? Pentru că este concertul celor de la Goodbye to Gravity.

Janis Joplin a fost în deschidere. Basistul Cliff Burton l-a primit pe Pascu. Iar Mercury a spus „Show Must Go On”.

O seară specială în Paradis, chiar şi Dumnezeu s-a oprit, pentru un ceas, la clubul rockerilor şi a zâmbit pe sub musteţile albe.

Jim Morisson a compus o poezie, pe care apoi a pus-o pe portativ, Kurt Cobain la o masă, în stânga, după o bere duhovnicească, a spus că trupa din România sună bine.

Florian Pittiş a fost maestrul de ceremonii. A vorbit despre muzica românească, iar cei din Rai au apreciat-o. A fost prezentă şi Anda Călugăreanu, acolo, într-un colţ.

Basistul formaţiei rock ce cânta în clubul Colectiv acum două săptămâni a murit. Alex Pascu fusese transferat în această după amiază în Franța, pentru i se continua tratamentul. 51 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului din clubul Colectiv.

După incendiul din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (33 de ani), fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Familia lui Alexandru Pascu a vrut şi săptămâna trecută să îl transfere într-un spital din Germania, însă starea acestuia s-a înrăutăţit şi exista riscul să apară complicaţii în timpul transportului. Miercuri s-a stabilit ca acesta să fie transferat la un spital din Franţa.

Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, a fost transferat, în 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk. După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Găluţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a facut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se afla alături de fiul ei.

Chitariştii trupei Googbye to Gravity, Vlad Ţelea si Mihai Alexandru, au murit în 30 octombrie, la scurt timp după incendiul din clubul Colectiv.

Bateristul trupei, Bogdan Enache, a decedat în 8 noiembrie, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia si care a fost întoarsă din drum.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 24 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri seara, la 51.

Mihai IONESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *