Firijba Popeştiului, paşi importanţi pentru declarare ca „Zonă Agro-Turistică”
Redescoperit acum 5 ani, cătunul aflat în mijlocul pădurilor care despart Frânceştiul de Popeşti, pe culmea dealului, exact pe unde trece paralele 45, cătunul Firijba a ajuns astăzi să fie una din cele mai vizitate şi căutate locuri din Vâlcea şi nu doar.
După ce Primăria a investit în infrastructură, reuşind să aducă asfaltul până în inima cătunului locuit de aproximativ 20 de cetăţeni, strategia autorităţilor se îndreaptă spre declararea Firijbei drept zonă cu potenţial agro-turistic, care să intre astfel în PUG-ul localităţii.
În acest sens, în anul 2018, mai multe manifestări şi evenimente vor avea loc în Firijba, primarul Aurora Măgura, sperând că investitorii din turism vor dori astfel să dezvolte aici afaceri şi cătunul unde se ajunge foarte uşor (fiind la doar 35 de km de Râmnicu Vâlcea şi 20 de Horezu).
„Anul acesta vor fi astfel finalizate lucrările de infrastructură, ne referim la asfaltul care duce până la culmea Frânceştiului, locaţia este una absolut generoasă pentru cei care doresc o vacanţă în natură. Se pot construi aici pensiuni, zone de agremen, parcuri de aventură, se pot face drumeţii. Locul este cunoscut şi ca tărâmul haiducilor, mai mult echilibrul de aerosoli este unul certificat. Nu este niciun secret că aici trăiesc cei mai longevivi oameni din Popeşti. Clima sus, la Firijba este una blândă, verile nu sunt secetoase. Sunt toate ingredientele pentru ca Firijba să devină o locaţie căutătă pentru turism”, spune primarul Măgura.
Comuna Popeşti nu este cunoscută doar pentru Firijba. Şi alte cătune sunt dispuse pe malul drept al râului Luncavăţ, la poalele pădurii Cotoşmanu.
Liviu POPESCU