Finanţare guvernamentală de 4,533,970 lei, pentru o nouă legătură cu judeţul Argeş, prin comuna Runcu

Încă un pas pentru a fi realizată o nouă legătură cu judeţul Argeş, de a scurta distanţa dintre Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş la doar 20 de km. Şi asta prin Runcu, prin comuna care trăieşte de peste 500 de ani, în mijlocul pădurilor de deasupra Râmnicului.

De altfel aceasta este şi prioritatea edilului din Runcu,  Vasile Stoica, şi anume asfaltarea drumului până la hotarul cu județul Argeș.

Stoica spune că acesta este cel mai mare hanidcap al localităţii, relativa izolare, în condiţiile în care Runcu ar putea fi unul din cele mai importante noduri rutiere şi o cale mult mai rapidă pentru ajungerea la A1, Sibiu – Piteşti.

Vasile  spune că majoritatea runcenilor ocolesc peste 30 de kilometri pentru a se duce în comuna vecină, aflată în județul Arges, în condițiile în care doar trei kilometri de drum despart comunele. ”Această porțiune de drum este impracticabilă, iar oamenii nu o pot parcurge în niciun fel, fiind nevoiți să ocolească 30 de kilometri. Acest lucru este o prioritate pentru mine și doresc neapărat să realizez acest obiectiv”

Luna iulie a venit pentru Runcu cu o veste bună. Prim OG 28, Guvernul României a alocat pentru DC 119 Valea Babei-Surpați-Urluiești, adică pentru acest drum de legătură cu Argeşul, 4,533,970 lei, aşa că visul vechi al runcenilor este aproape de îndeplinire.

Comuna Runcu, aflată la altitudine, beneficiază de o panoramă superbă a Râmnicului și, de aceea, primarul Stoica dorește să amenajeze, la intrarea în comună, un parc impresionant, cu zonă de picnic, cu foișoare, cu locuri de joacă pentru copii. ”Doresc să amenajez un parc, tocmai pentru că acea zonă este impresionant de frumoasă și oferă celor care vin o panoramă superbă. Toți râmnicenii care vin în week-end-uri în zonă, la iarbă verde, nu au unde să facă un grătar. De aceea, ne-am gândit să amenajăm un parc care să aibă locuri de grătare, foișoare și locuri de joacă pentru copii”, declară edilul.

15 august – sărbătoarea runcenilor

De Sfânta Maria, în comuna Runcu, va fi organizată ziua comunei. Primăria și Consiliul Local au pregătit pentru runceni un spectacol cu muzică populară și ușoară, eveniment care se va desfășura pe izlazul comunal. ”Manifestările prilejuite de ziua comunei se vor desfășura într-un cadru natural, pe izlazul comunal. Am considerat că oamenii prezenți se vor simți foarte bine într-o astfel de locație, tocmai pentru că este un cadru perfect și pentru căldurile din această vară și, mai ales, pentru că avem și utilități pentru amplasarea scenei și a tarabelor agenților comerciali care doresc să fie prezenți”, a spus primarul Stoica.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *