Filmul fraţilor Coen, “Inside Llewyn Davis”, va avea premiera simultan în România şi SUA pe 6 decembrie

Cel mai recent film al fraţilor Coen, “Inside Llewyn Davis” va avea premiera simultan în România şi Statele Unite ale Americii pe 6 decembrie, informează un comunicat remis AGERPRES.
Filmul este o incursiune în lumea muzicii folk din New-York-ul anilor ’60, înaintea venirii lui Bob Dylan. Fraţii Coen au reuşit să regizeze o capodoperă prin simplul fapt că nu au căutat actori care să imite.
“Nu am dorit să angajăm un actor care doar să mimeze. Fiindcă este vorba despre viaţa unui cântăreţ, ne-am dat seama că trebuie să fie ceva real”, spun cei doi fraţi citaţi în comunicat.
Filmul îi are în distribuţie pe Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake şi Garrett Hedlund într-o poveste comică şi întunecată.
Majoritatea melodiilor din film sunt interpretate live de actori şi scenariul este inspirat de biografia muzicianului Dave Van Ronk, ale cărui memorii au fost publicate postum.
“Povestea lui Llewyn Davis este una emoţionantă, prinsă între realitate şi ficţiune, trăită printre şi cu acorduri de chitară. Singur – ca un lup de stepă – cu bani puţini, fără un domiciliu stabil, el hoinăreşte străzile reci ale Manhattan-ului şi doarme pe canapelele unui număr de prieteni ce tot descreşte. Se pare că talentul lui Llewyn nu este suficient în industria folk-ului, dar are nevoie şi de noroc. Susţine concerte puţine, remuneraţia este pe măsură, iar faţă de ceilalţi interpreţi este ursuz. Doi dintre ei sunt Jim şi Jean (dulce ca o savarină pe scenă, dar acră ca o lămâie în timpul liber), interpretaţi de Justin Timberlake şi de Carey Mulligan. Ei formează un cuplu în aparenţă perfect, căci  ea îi ascunde faptul că este însărcinată cu Llewyn, amicul soţului ei. Un triunghi amoros cu năbădăi şi complicat. Llewyn este precum motanul care îl însoţeşte din când în când: nu are nicio destinaţie, nu are niciun stăpân”, se arată în sinopsisul peliculei.
“Inside Llewyn Davis” a fost distins cu Marele Premiu la Cannes 2013 şi datorită reacţiilor pozitive ale criticilor internaţionali a înfipt steagul în cursa competiţiei Oscar 2014.
Fraţii Coen, cu stilul şi talentul lor inconfundabil au o întregă colecţie de premii şi sunt regizorii unor filme cunoscute precum: “Adevăratul curaj” (True Grit), “Citeşte şi arde” (Burn after reading), “Cum scăpăm de Coana Mare” (The Ladykillers), “Nu există ţară pentru bătrâni” (No Country For Old Men).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *