Fetele noastre merg triumfal spre al doilea titlu de campioană

Campioana SCM Rm. Vâlcea a câștigat extrem de clar, la Brăila, scor 31-25, pe un teren unde se obțin puncte foarte greu. A fost o primă repriză excelentă făcută de Vâlcea, care arată bine înainte de debutul în Liga Campionilor. 

Vâlcea a făcut pe malul Dunării unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. Apărarea și portarul au jucat la un nivel extrem de ridicat, mai ales în prima repriză. Brăilencele s-au lovit ca de un zid în ofensivă, acolo unde Dmitrovici, Constantinescu și Tiron nu au găsit calea spre gol.

Pivotul brazilian Tamires Moreno a fost și el anihilat, astfel că Brăila a trebuit să caute soluții doar pe extreme. Portarul Marta Batinovici a dat și ea multă încredere echipei, portarul naționalei Muntenegrului având un procentaj de 50% în prima repriză.

Vâlcea a avut consistență și în atac, cu o linie de 9 metri care a jucat rapid și în forță. Jelena Trifunovici și Mireya Gonzalez au evoluat perfect și au marcat gol după gol, după un ritm impus de centrul Fraga Fernandez. Când începi meciul cu 7-1 și diferența crește până la 9 lungimi, 16-7, handbalul pare mult mai simplu. Totul le-a ieșit vâlcencelor, chiar dacă Florentin Pera a schimbat liniile și le-a trimis pe teren pe toate fetele să joace.

Brăila a mai redus din diferență în partea a doua, dar nu mai era nimic de făcut în privința victorie. S-a terminat 31-25, o victorie care ține Vâlcea pe primul loc în campionat, la un punct în fața celor de la CSM București. Oltencele au însă un moral bun înainte de revenirea în Liga Campionilor, acolo unde pe 25 ianuarie, în Sala “Traian”, va veni dubla câștigătoare de Liga Campionilor, Krim Ljubljana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *