Festivalurile vâlcene de muzică, teatru, film amânate pentru 2021

Criza datorată pandemiei de coronavirus are din păcate şi efecte nedorite în peisajul cultural. În Vâlcea, la această oră, punând în discuţie amânarea tuturor evenimentelor cu public planificate pentru vară, pentru anul următor. Aşadar festivalurile de teatru, film şi muzică, de artă tradiţională, expoziţiile agro, sărbătorile câmpeneşti din mediul rural au şanse mari de a nu se mai ţine în 2020, indiferent de natura condiţiilor relaxării după 15 mai.

Singura minune care ar putea să împiedice acest aspect ar fi sfârşitul brusc al pandemiei la finele lunii mai, deşi asta ar fi cu adevărat o minune.

Mai mult ca sigur, că şi cel mai mare festival vâlcean, cel de blues şi jazz de la Brezoi este sub semnul întrebării dar, pe această temă, organizatorii vor face în perioada următoare un anunţ public..

Autorităţile din Brezoi spun că sunt pregătite de un astfel de anunţ, existând în acest sens mai multe discuţii care duc la această nefericită concluzie.

“Da, ar fi o minune ca în maxim două săptămâni pandemia să se oprească definitiv. Deşi nu suntem naivi şi nu credem asta. Da, mai mult ca sigur va exista un anunţ în acest sens, pe tema festivalului de la Brezoi. Oraşul nostru este afectat maxiv mai ales prin prisma turismului Ca să nu mai spun că în această vară, graţie festivalului, îşi anunţaseră prezenţa sute de turişti străini. Cum să nu te încerce o tristeţe? Brezoiul devenise un oraş turistic total. Economia noastră în ultimii ani s-a mutat treptat spre acest domeniu iar anul 2020 va rămâne cel mai negru din punctul ăsta de vedere. Vom continua investiţiile pe care le avem în infrastructură. Sperăm ca măcar din luna august, să existe un flux turistic pe Valea Lotrului şi poate că tot răul spre bine, anul 2021, să fie unul turistic reuşit pentru România şi mai ales pentru Vâlcea, românii fiind mai motivaţi să petreacă vacanţele şi concediile în ţară”, spune primarul oraşului Brezoi, Robert Schell.

Brezoi, inima Văii Lotrului, capitala Vâlcii de Nord a reuşit în 10 ani să-şi reseteze industria veche poluantă socialistă şi să intre masiv în zona serviciilor şi a turismului, devenind în ultimii trei ani, un punct marcant pe harta turismului naţional iar, odată cu organizarea aici, a Festivalului Internaţional de Blues şi Jazz, a devenit o atracţie pentru turiştii din afara României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *