Festivalul de Folk din Mălaia a fost amânat pentru anul viitor

Deşi ajunsese la a doua ediţie, după succesul din 2019, Festivalul de Folk din Mălaia, planificat pentru această vară, a fost amânat pentru anul 2021, spune primarul Gabriel Ţolea.

“Din păcate, deşi am sperat în martie, că pandemia va dura mai puţin, nu a fost să fie. Acest festival care completa seria festivalurilor de pe Valea Lotrului, nu mai poate fi ţinut în acest an dar cu siguranţă, anul 2021 va fi un an mai bun pentru România şi multe din lucrurile frumoase la care a trebuit să renunţăm în acest an, le vom face şi mai bine anul viitor”, spune Gabriel Ţolea, edilul din Mălaia.

Şi turismul în această primă parte a anului a avut de suferit, dacă în alţi ani, de Paşte, nu se mai găseau locuri la pensiuni, acum este pustiu, speranţele sunt ca după luna august, totuşi, turismul să intre treptat în normal.

“Însă noi am mers mai departe cu investiţiile în infrastructură. Am dat deja ordinul de îcepere la două ample lucrări prin PNDL 2. Mă refer aici la asfaltarea a peste 4 km de drumuri în satul Mălaia şi la reţeaua de apă din satul turistic de acum, Ciunget, pe o lungime de 7 km. Normal, că ne dorim ca până în toamnă să le finalizăm, iar în mandatul următor să demarăm alte proiecte care să modernizeze localitatea”, spune primarul Gabriel Ţolea.

Primăria a început, din fonduri proprii, să extindă reţeau de curent electric în zonele unde s-au construit case de vacanţă, câteva familii din altă zonă au preferat chiar să stea în această perioadă de izolare, în locuinţele de vacanţă din Mălaia.

“Comuna se extinde, oamenii au nevoie de utilităţi, nu putem aştepta după planurile de investiţii ale marilor operatori şi atunci dacă putem noi de ce să ajutăm? Evident în limita fondurilor pe care le deţinem. Aşa includem şi cele două poduri din Valea Rea şi Preajba, poduri care se aflau în degradare şi era un pericol traversarea pe acolo. Ne-am apucat să le refacem.. Sperăm să se termine această pandemie, pentru că Mălaia trăieşte prin turism şi am fost daţi peste cap total în acest an”, conchide Ţolea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *