‘Festivalul cărţii’ a deschis manifestările dedicate aniversării a 625 de ani de la atestarea municipiului Râmnicu Vâlcea

Prima ediţie a ‘Festivalului cărţii’, un târg al editurilor din România, a deschis miercuri manifestările culturale dedicate aniversării a 625 de ani de când municipiul Râmnicu Vâlcea a fost atestat documentar.

‘M-am ţinut de cuvânt, acolo unde în anii anteriori sfârâiau micii şi se turna bere, astăzi este domnia cărţii. Mă bucur de faptul că aproape 30 de edituri importante din România au fost receptive la invitaţia noastră şi şi-au adus aici produsele lor de valoare, mă refer la carte. Rămâne ca râmnicenii să vină şi să-şi aleagă ce anume îi interesează. Sunt aici cărţi de la beletristică, clasici, filosofie, istorie, politologie, literatură pentru copii, aventură, mii de titluri, într-o expoziţie pe care dorim să o permanentizăm şi care va fi deschisă până pe 18 mai. Aşa cum am promis, aceste zile care atestă naşterea oraşului nostru vor include mai multe manifestări culturale, de exemplu, tot miercuri, va avea loc o seară de poezie la Teatrul Ariel, unde mai mulţi oameni de cultură şi ziarişti vor recita versuri’, a declarat pentru AGERPRES primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Matei.

‘Festivalul cărţii’ se desfăşoară în centrul municipiului, în Piaţa Mircea cel Bătrân.

Tot miercuri a fost inaugurat Târgul meşterilor populari, expoziţie care reuneşte ceramişti, sculptori în lemn, ţesătoare din tot judeţul Vâlcea.

Manifestările dedicate Zilelor Râmnicului vor include simpozioane, spectacole de teatru, vernisaje, noaptea muzeelor, iar la final Filarmonica de Stat ‘Ion Dumitrescu’ va oferi un concert de rock simfonic. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *