”Fermierul” cea mai bună companie pentru pesticide din Vâlcea; nu ezitați în a achiziționa de la Fermierul!

Fermierul este compania de top în produse agro din Vâlcea.

Fermierul oferă cum am spus, toată gama de produse erbicide, fungicide, insecticide, îngrășăminte (starter, organic, foliare), stimulatori de creștere, produse pentru tratarea solului, etc precum se poate vedea AICI

”Clienții pot suna oricând pentru consultanță 0722271302 si pentru comenzi la   0726214441. Un operator va prelua comanda si va inregistra datele de facturare si adresa de livrare. Sau se poate oricand comanda printr-un e-mail trimis la fitoplantagro@gmail.com E-mailul trebuie sa contina neaparat un numar de telefon la care sa putem contacta, datele de facturare si datele de livrare, produsul si cantitatea dorita. Un operator  va contacta telefonic si va confirma inregistrarea comenzii”, spune Costel Paraschiv,  administratorul Fermierului.

Porumbul este una dintre cele mai sensibile plante de cultura in ceea ce priveste gradul de imburuienare, deoarece cresterea este lenta in primele 4-6 saptamani, iar numarul de plante per metru patrat este scazut (5-7). Erbicidarea la porumb se face de regulă după semanat până la 8 frunze ale plantei.  In aceasta faza, erbicidele se aplica direct pe sol. Această pelicula rezista de regula pana la 6 -8 săptămâni.

Erbicidele cu aplicare preemergenta sunt reziduale si au persistenta variabila. Acesta erbicidare are scopul de a preveni infestatia cu buruieni. Buruienile in curs de rasarire absorb erbicidul prin radacini, stoloni sau rizomi. Absorbtia este mult mai ridicata si mai eficienta in cazul buruienilor dicotiledonate.

In cazul erbicidarii preemergente a porumbului, solul trebuie bine maruntit, pentru a se asigura o repartizare uniforma a erbicidului. Se creeaza astfel la suprafata solului o pelicula menita sa distruga buruienile, pana la adancimea de 2-6 cm, care este de regula adancimea la care germineaza majoritatea acestora. Acesta pelicula persista de regula intre 2 si  8 saptamani,  in functie de erbicidul folosit.

Erbicidele de la Fermierul sunt cu atat mai eficiente cu cat au un spectru larg de combatere a buruienilor, atat monocotiledonate, cat si dicotiledonate.

In cazul in care se constata aparitia buruienilor in cultura de porumb chiar si dupa ce plantele au rasarit deja, sau daca nu s-a efectuat erbicidarea preemergenta, se poate interveni cu erbicide care actioneaza in faza postemergenta si care se aplica direct pe vegetatie.

Erbicidarea postemergenta se efectueaza cu ajutorul erbicidelor de contact. Acestea au o actiune selectiva, adica actioneaza numai asupra buruienilor, fara a periclita cultura de porumb.  distrug tesuturile buruienilor, celulele, impiedica diviziunea celulara in zona de crestere si inhiba procesele de fotosinteza si respiratie. Buruienile cu frunza lata retin mai bine erbicidul decat buruienile cu frunza ingusta.

Indiferent de tipul de erbicid folosit, este bine de stiut ca, desi se efectueaza erbicidarea preemergenta, de foarte multe ori este nevoie si de o erbicidare ulterioara, dupa ce buruienile incep din nou sa se inmulteasca in cultura de porumb.

”Fermierul” vâlcean va ofera o gama variata de erbicide pentru cultura porumbului si nu numai, care se aplica in diferite faze de dezvoltare a buruienilor. Pentru o recolta bogata si calitativa, folositi erbicide cu un spectru larg de actiune, care combat diferite tipuri de buruieni inca din primele faze de dezvoltare.

“Alegerea erbicidelor se face ținând cont de anumite aspecte: Faza de creștere a plantelor sau a buruienilor, tipul de buruieni combătute, PH solului, etc. Altfel riscam să nu avem eficienta dorită și sa pierdem cultura. Motiv pentru care insistam să apelați doar la specialiști cu experiență în domeniu. Specialiști, pe care ii avem la firmă “, menționează Paraschiv.

Cu peste 30 de furnizori și peste 1000 de clienți, cu o arie care acoperă toată Oltenia și Muntenia, ”Fermierul” vâlcean a ajuns deja un brand în comerțul agricol cu absolut tot ce înseamnă articole agro-zootehnice, compania vâlceană distribuind pesticide, îngrășăminte, articole penntru deratizare, dezinsecție, dezinfecție.

Fermierul vâlcean oferă po gamă largă de produse pentru stropirea pomilor.

Este esențial ca pentru stropirea pomilor primăvara să se utilizeze un tratament cu ulei horticol și încă o substanță activă cu rol de insecticid, pentru a combate eficient dăunătorii. O astfel de combinație de tratament elimină adulții, larvele și ouăle care migrează iarna pe tulpinile și crengile pomilor fructiferi.

Principalele probleme care afectează pomii fructiferi și pentru care se efectuează stropirea primăvara

Printre cele mai cunoscute pericole care împiedică dezvoltarea normală a pomilor fructiferi se numără:

  • Rapănul. Acesta apare pe frunze și fructe și le atacă în toate perioadele de vegetație. Provoacă deformarea fructelor și căderea lor prematură.
  • Făinarea. Este vizibilă pe muguri, lăstari, frunze și chiar și la nivelul fructelor, în unele cazuri. Oprește evoluția fructelor și acestea sunt invadate de o pâslă de culoare albă, care determină uscarea și căderea lor.
  • Focul bacterian. Acesta se manifestă prin înnegrirea, ofilirea și căderea florilor pomilor fructiferi.
  • Bolile de depozit. Se referă la diverse tipuri de putregai și pot cauza pierderi majore la nivelul producției de fructe.
  • Pătarea albă a frunzelor de păr. Este o afecțiune favorizată de căldură șu umiditate crescută. Atacă și compromite fructele.
  • Pătarea roșie a frunzelor de vișin și cireș. Duce la pierderea completă a frunzelor acestor pomi fructiferi.
  • Printre cei mai întâlniți dăunători ai pomilor fructiferi se numără: viermele, puricele melifer, păduchele din San Jose, păduchele verde, păduchele negru al cireșului, molia fructelor, acarianul roșu al pomilor și viespea neagră a prunului.

Tratamentul de primăvară se aplică, inițial, înainte de înmugurire, iar apoi în următoarele etape de vegetație, cum sunt înmugurirea, formarea fructului etc. în ceea ce privește tratamentul aplicat, tipul de substanțe și concentrațiile recomandate depind de specia de pomi fructiferi pentru care se realizează stropirea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *