Ferme de gutui şi ferme viticole, investiţii reuşite în comuna Creţeni

Frumos aşeazată pe Valea Pescenei, comuna Creţeni a reuşit să-şi regăsească identitatea viticolă, fiind un loc perimetral în Toscana României. Aici prima crima deja funcţionează de ani buni iar guvernatorul Isărescu are la rândul său mai multe proiecte în devenire.

Paralel cu viticultura, pomicultura în Creţeni devine un vector economici şi ne referim la cea mai nouă fermă bio de gutui, aflată în primul an, fermă care se întinde pe 4 hectare şi realizată din fonduri europene.

De altfel, potrivit investitorului din Creţeni, cultivarea gutuilor se anunță una dintre cele mai bune investiții în pomicultură pentru perioada următoare. Pe piața fructelor, cererea de gutui este foarte mare.

Așa cum am precizat ferma de gutui se alătură celorlalte ferme viticole, urmând ca în anul 2020 şi alţi investitori să realizeze alte ferme pomicole

“Treptat ne revenim, după 30 de ani de orbecăială şi după ce am avut o migraţie masivă în afară şi o depopulare dramatică a satelor. Cei care au făcut un ban, un capital au început să se orienteze spre agricultură spre mica industrie şi să investească. Dacă şi statul ar ajuta cu mai puţină birocraţie, poate românii ar investi mai uşor. La Creţeni, merge foarte bine de exemplu viticultura, pomicultura, zootehnia”, spune primarul Ion Spârleanu

Acesta spune că are în vedere finalizarea asfaltării tuturor drumurilor din localitate şi începerea reabilitării drumului judeţean care traversează comuna de la nord la sud şi care asigură o legătură mai scurtă cu localităţile din zona Horezu.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *