Fermă cu peste 50.000 de păsări la Voiceşti

Comuna Voicești deţine una dintre cele mai mari ferme avicole din județ, cu peste 50.000 de păsări, investiție cu fonduri europene realizată de un localnic și care asigură un număr de 15 locuri de muncă.

“Este o investiție ca la carte, cu instalații de ventilație, cu incubatoare, cu hale dotate modern. Este de salutat această investiție, mai ales pentru faptul că există o piață de desfacere. Păsările sunt pentru carne, există, din câte am înțeles, 15.000 de pui pe serie, în 4 serii. Cel mai mult, pe mine, mă bucură faptul că avem locuri de muncă cu angajați din localitate și faptul că avem o contribuție la bugetul local. Tot în acest an, ne așteptăm la sporirea numărului de ferme agricole cu specific în producția de ardei”, a declarat luni, pentru AGERPRES, primarul comunei Voicești, Florin Vătafu.

Ferma de păsări, care este a unui tânăr de 24 de ani, are ca obiect de activitate creșterea puilor de găină pentru carne, de curcă și de bibilică, având, ca piețe de desfacere, marile lanțuri de magazine.

În județul Vâlcea funcționează un număr de 10 ferme de păsări, din care trei sunt cu un minimum de 40.000 de capete, una din ele fiind specializată în creșterea prepelițelor.

AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *