Făureşti se numără printre singurele comune din România, unde taxa de succesiune este gratuită

Făurești este prima comună din județul Vâlcea și a 38-a la nivel național, care a încheiat oficial proiectul de cadastru gratuit, desfășurat prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF ) 2015-2023.

Comuna măsoară 2.970 de hectare, iar lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară au început în luna martie 2015.

Așadar, aproape 11.000 de cărți funciare au fost eliberate gratuit pentru proprietarii imobilelor din comuna Făurești, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF ) 2015-2023. Propietarii imobilelor din comuna Făurești  primesc 10.974 de cărți funciare eliberate gratuit.

În baza acestui proiect, până la această oră 30 de proceduri privind taxa de succesiune au fost iniţiate. Acestea se fac gratuit, cu condiţia ca persoana să fi decedat până în septembrie 2017.

În altă ordine de idei, administraţia Irimia pregăteşte pentru a fi depuse pe FDI, două proiecte importante – introducerea de gaze naturale şi extinderea reţelei de apă şi canalizare în toată localitatea.

Cele 2 proiecte au fost depuse iniţial pe PNDL 2 dar nu au fost admise.

Administrația publică locală, în urma proiectelor implementate, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a primit  finanţare pentru extinderea, reabilitarea și modernizarea dispensarului medical, iar edilul Marius Irimia dorește ca, după  realizarea aceastei investiţii, să înfiinţeze şi un cabinet stomatologic.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *