Faurecia îşi extinde zona industrială cu încă 5000 de metri pătraţi

Budeştiul devine o destinaţie economică prioritară pentru marii investitori atât externi cât şi autohtoni, parcul industrial fiind o locaţie pentru marile companii şi totodată un nucleu pentru creşterea forţei de muncă din judeţul Vâlcea.

Recent, cei de la Faurecia au început extinderea cu 5000 de metri pătraţi, urmând ca exemplul să fie urmat de belgienii, anul viitor. Astfel, anul viitor compania Faurecia va deveni cel mai mare angajator din judeţul Vâlcea, reuşind să depăşească numărul de salariaţi ai Oltchim.

“Sunt şi multe alte companii care testează zona, noi suntem receptivi dar nu putem interveni noi în piaţa transferurilor, ceea ce depinde de noi la nivel de utilităţi ne străduim să o facem. În acest sens, vreau să spun că am o relaţie foarte bună cu preşedintele CJ Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu şi mi s-a promis sprijin în tot ceea ce priveşte investiţii în Budeşti. Vorbim de ecomomie iar politică aici nu există, decât un interes comun pentru dezvoltarea judeţului şi crearea locurilor de muncă. Am promis sprijinul CJ Vâlcea pentru a aduce gazele în localitate, de departe, cea mai mare investiţie publică aşteptată de agenţii economici dar şi de locuitori”, spune primarul Ionel Vlădulescu.

Acesta spune că în perioada următoare vor începe lucrările la 3 drumuri, din care 2 artere vor lega centru civic al Budeştiului de zona industrială.

“Am fost la Bucureşti şi am depus documentaţii pentru 3 proiecte pe PNDL2 şi urmează să mergem pentru a semna contractele de finanţare. E vorba de grădiniţă, foarte utilă, pentru că din fericire, ne confruntăm cu o creştere demografică, este vorba de podul peste pârâul Sâmnic şi nu în ultimul rând despre reţeaua de canalizarea în Linia – Racoviţa”, menţionează Vlădulescu.

Dar Budeştiul nu este doar o localitate cu destinaţie economică, în viitorul apropiat va fi sfinţiită o frumoasă mănăstire de lemn, pe arhitectură maramureşană dar Budeştiul este interesant şi de dezvoltatorii imobiliari care vor să ridice aici ansambluri rezidenţiale.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *