Farmecul discret al Vâlcii, oferit primăvara la Berislăvești

Berislăveştiul închide portativul estic al Vâlcii, înfăşoară piemontul de răsărit al Coziei şi se duce printre nuci şi case vechi de când lumea, la Dângeşti şi Rădăcineşti, până la hotarul cu cerul.

De altfel, comuna Berislăveşti este un important nod rutier, de aici se poate pleca atât spre Defileul Oltului, cât şi spre Ţara Loviştei, prin ocolirea versantului Coziei. Tot din Berislăveşti se poate ajunge sus, la Vârful Cozia, iar Berislăveşti, se va ajunge în cel mai scurt timp la vechea capitală românească, la Curtea de Argeş,

În Berislăveşti se reabilitează a 5-a bijuterie monahală a bazinului ecleziast al Călimăneştiului şi tot le Berislăveşti există încă ruinele unei aşezări romane de secol al II-lea.

Berislăveştii sunt o interferenţă între Munte şi Dealul Nobil, între Olt şi pădurile valsante ale geografiei divine, care spune legendele platoşelor romane ce apărau fortificaţiile de graniţă, sunt, de fapt, punctul unde Muntenia şi Oltenia îşi strâng mâinile, dau bineţe în elegantul salut al Argeşului, dar şi în agitatul şi vulcanicul stil al oltenilor.

Aici începe sau se termină Oltenia, la marginea schitului bătrân, unde auzi în noapte săbii care se scot din teacă, armate de cavaleri, galop de cai, vecernii şi psalmi către Dumnezeul Vâlcii.

În aceastp localitate rurală avem primul cartier de case pentru tineri, administrația urmează să finalizeze ultimii 6 km jumătate din comuna dar și podul de la Lotreni. Toate prin CNI și se află pe lista de sinteză a CNI.

Tot acum se lucrează la drumul județean care traversează comuna până la hotarul cu Argeșul, amenajându-se locurile unde terenul este predispus la alunecări de teren. În șantier este și grădinița din localitate.

Nicola Popescu spune că în această perioadă se efectuează curățenia de primăvară, însemnând decolmatarea rigolelor a podurilor și podețelor, tăiere de vegetație, reabilitare de drumuri.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *