”Faptele de corupţie nepedepsite” şi ”amestecul politic” în sistemul de justiţie, fenomen în Italia

Italia trebuie să depună eforturi pentru a combate ”faptele de corupţie nepedepsite” şi ”amestecul politic” în sistemul de justiţie, a declarat preşedintele Curţii de Casaţie Giorgio Santacroce, în cadrul unei ceremonii organizate la Roma cu prilejul începeri anului judiciar în Italia, informează Xinhua vineri.

Giorgio Santacroce a afirmat că Italia a fost ”frecvent criticată de organismele internaţionale în legătură cu numărul mare de cazuri de corupţie care ajung la termenul de prescripţie şi rămân nepedepsite”.

Potrivit acestuia, criza economică a afectat în şi mai mare măsură sistemul judiciar supraîncărcat al ţării. El a menţionat că instanţele din Italia s-au confruntat cu peste 8 milioane de cazuri nesoluţionate, conform ultimelor cifre publicate în iunie 2013.

În ceea ce priveşte supraaglomerarea din închisorile din Italia, preşedintele Curţii de Casaţie a afirmat că eliberarea anticipată pentru infracţiuni mai puţin grave şi folosirea pedepselor alternative ar putea reduce suprapopularea închisorilor

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *