Fântână muzicală, iaz de poveste, ceas floral într-un parc inedit în stațiune Băile Olănești

Chiar dacă pandemia a întrerupt în acest an fluxul turistic în stațiunea balneară Băile Olănești, primarul stațiunii vâlcene, Sorin Vasilache, spune că veștile bune despre descoperirea vaccinurilor, oferă speranțe ca anul 2021 să schimbe complet drama pe care am traversat-o în acest an,

Staţiunile balneare din Ro­mâ­nia au revenit treptat în atenţia turiştilor străini şi români, în contextul în care mai mulţi actori din zonă au făcut inves­tiţii în cadrul unităţilor hoteliere.

„Creşte interesul pentru aceste destinaţii datorită investiţiilor noi, creşterii gradului de confort în unităţile de cazare, precum şi dez­vol­tării zonelor spa şi de trata­ment, piscine sau aquapar­curi. Dacă anul 2020 a fost un an relativ problematic pentru turism, din cauza pandemiei de coronavirus, dezvoltatorii au preferat să facă investiții noi, pentru că nu-i așa pandemia se va termina, să sperăm că în prima parte a anului viitori, odată cu veștile bune despre vaccinuri. S-a mai putut observa o dezvoltare tot mai accentuată a produselor de tip wellness/spa, a pachetelor pentru prevenţie, a celor antiaging etc., fapt care a generat migrarea sectorului balnear către acest tip de produse turis­tice. Turiştii au arătat un interes tot mai crescut pentru servicii de calitate în staţiunile balneare (cazare, masă, proceduri, facilităţi, agrement).“, spune primarul din Băile Olăneşti, Sorin Vasilache

Începând cu anul 2014 se observă un reviriment al capacităţii de cazare în staţiuni, explicat pe de-o parte prin investiţiile care au avut ca obiect renovarea şi reabilitarea unor hoteluri deja existente, iar pe de altă parte prin investiţiile care au dus la apariţia şi dezvoltarea unor capacităţi de cazare noi.

Numai în Băile Olăneşti în acest an s-au inaugurate 2 noi hoteluri în zona centrală a staţiunii, hoteluri cu un grad sporit de confort şi cu multe facilităţi pentru turişti. Staţiunea a beneficiat de infuzii de capital, reprezentând exemple pozitive de dezvoltare.

Primăria a profitat de acest an și a investit în reabilitarea parcului central, o investiție de 1,5 milioane de euro, fonduri europene, o investiție care va fi gata, la începutul lunii decembrie, bucurând astfel turiștii care se vor încumeta să vină la Vâlcea, în perioada sărbătorilor de iarnă.

În aceste zile, în Parcul Băile Olănești s-au efectuat probe la fântana muzicala, E vorba de fântână de 9 metri diametru, cu 6 programe de lumini și forme ale apei, însoțite de un fundal muzical. Fântâna se află chiar la intrarea în parc. La nivel de ape, amintim și iazul care, din nou, este un monument arhitectonic de joc de ape, creat din piatră de munte. Ceasul floral completează obiectivele acestui frumos parc.

Turiștii au la dispoziției și un ecran uriaș la intrare, unde pot urmări informații despre stațiune. În parc, a fost amenajat un parc dendrologic, cu cireși japonezi, arțari roșii, brazi argintii. Gazonul este natural prevăzut cu un complex subteran de irigații, iluminatuil este unul modern.

În parc mai sunt locuri de joacă pentru copii, aparate de fitness, mese de tenis, de șah, vorbim de un parc de poveste care îi așteaptă din această iarnă pe turiștii în stațiunea izvoarelor de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *