Facebook-ul ar putea deveni istorie, Budişteanu lucrează la o platformă social media 100% românească

Ionuţ Budişteanu este cu adevărat un român cu care ne putem mândri. De altfel, Ionuţ s-a născut chiar pe 1 Decembrie.

“Sunt tare mândru şi onorat că m-am născut de ziua naţională a României. De 1 Decembrie îmi doresc doar ca românii sa fie uniţi, mai veseli, cu masa plină şi fericiţi împreună. Pentru mine a mai trecut încă un an în care am muncit din greu, şi rezultatele au fost pe măsură. La mulţi ani, România!”

ionut-budisteanuÎnsă surpriza pe care Ionuţ o pregăteşte este o revoluţie în zona social-media – o nouă platformă, creată de inventatorul vâlcean, pe numele ei de botez Skyhub.

“Mulţi m-au întrebat cu ce mă ocup după ce m-am întors din SUA. Pot să vă spun că lucrez de zor în laboratorul meu la tot felul de proiecte, incluzând o platformă web socială. De abia aştept să o lansez, însă trebuie să mai aştept puţin ca tehnologia să devină mai dezvoltată. Este vorba de o platformă socială ce doreşte să revoluţioneze forumurile de pe internet cu o tehnologie nouă, adaptată la noile tendinţe ale webului. Se numeşte skyhub, temporar poate fi accesată la linkul http://skyhub.me. Iar cea mai inedită componentă o să fie un algoritm prin care toţi utilizatorii vor fi răsplătiţi financiar pentru întreaga lor activitate, proporţional cu impactul conţinutului creat de ei”, spune Budişteanu.

 Aşadar, potrivit lui Ionuţ, “cu cât un utilizator scrie conţinut mai original, util, cu tracţiune la public, cu atât acesta va fi răsplătit mai mult”.

O noutate este că, pe SkyHub, utilizatorii pot să îşi creeze propriile lor forumuri despre orice îi interesează, în ideea de a crea comunităţi ce au aceleaşi idealuri sau pasiuni. Este o abordare diferită de Facebook, în sensul că, pe SkyHub, utilizatorii urmăresc conţinutul care îi ionut-budisteanu-genericinteresează.

“În cazul în care reuşesc să execut foarte bine implementarea platformei, SkyHub are potenţialul de a deveni un startup foarte mare, dar depinde doar de cât de bine este implementat şi executat. Tehnologia nu este lansată oficial şi sper ca aceasta să devina matură. Încă o dată, dacă platforma va funcţiona şi execuţia va fi realizată foarte bine, SkyHub poate scala, devenind un produs web creat în Romania şi folosit de zeci de milioane de oameni”, a mai adăugat inventatorul vâlcean.
Liviu POPESCU

7 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *