Fabrică nouă de componente electrice pentru autovehicule, în Bălceşti

Este, de departe, cel mai pestriţ oraş din Vâlcea, care are, poate, cel mai impregnat stil oltenesc din judeţ. O combinaţie între case vechi antebelice şi fosile comuniste, între parcuri şi târgoveţi, între case noi şi frumoase şi tăblăraie, între pub-uri noi şi moderne şi birturi ponosite.

Bălceştiul este un oraş nici bogat, nici sărac, nici urât, nici frumos, dar are parfum. Teii de vară se combină cu mirosul de sat vechi de şes, cei îmbrăcaţi în stofe se amestecă cu oltenii guralivi. Case mari cu trandafiri brâncoveneşti alături de case cu buruieni. Jeanşi şi amărăşteni, fete şi femei cu basma… un compozit românesc reuşit.

Paradoxal, nu există şomaj mare, toată lumea se descurcă. Există două fabrici în oraş, cea de alcool sanitar şi una de mase plastice, dar şi alte zeci de mici firme, plus un parc industrial, care anul viitor va fi funcţional.

Industria bălceşteană va creşte şi mai mult anul viitor, apărând o nouă companie EMW, specializată în producţia de componente electrice pentru autoturisme şi vehicule agricole.

Electrical Mechanical Wirings S.R.L. este o societate comercială înfiinţată în 2003 de oameni cu o experienţă de peste 20 de ani în proiectarea şi execuţia cablajelor pentru autoturisme, pentru maşini din domeniul agricol şi pentru industria aeronautică.

La mâna de lucru calificată, secondată de un departament CTC exigent în privinţa controlului calităţii, se adaugă furnizorii de materiale de foarte bună calitate şi colaboratorii din domeniul transportului, care asigură livrări în cel mai scurt timp posibil.

Compania va începe producţia în Bălceşti anul viitor, pentru început având nevoie de 50 de angajaţi, urmând ca, odată cu finalizarea parcului industrial, să deschidă o nouă secţie cu un număr sporit de angajaţi. Pachetul salarial este unul atractiv, iar angajaţii vor fi specializaţi pentru o lună la Craiova.

“Se fac, astfel, paşi pentru o industrializare a oraşului, astfel încât să devenim un pol în această parte de judeţ. Noi facem şi demersuri pentru redeschiderea spitalului din oraş, demografia s-a echilibrat şi sunt convins că, în anii următori, în Bălceşti, vom înregistra o dinamică pozitivă din punct de vedere economic. Mi-aş dori cât mai mulţi doritori pentru locurile de muncă nou create în Bălceşti”, spune primarul Constantin Aleca.

Liviu POPESCU

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *