Fabrică IT din Râmnicu Vâlcea, prezentă la Expoziţia Tehnică Cisco de la Berlin

„La standul firmei mele prezentăm vizitatorilor şi firmelor interesate roboţii VisionBot pe care îi asamblăm în România. Expoziţia tehnică Cisco Live se ţine în Berlin, Germania şi cred că am fost singurul startup românesc invitat de Cisco pentru a expune un produs românesc aici. Eu zic că astfel de evenimente fac vizibilă imaginea României în lume într-un mod pozitiv şi, în acelaşi timp, este şi profitabil pentru noi, ca ţară. Nu ar fi mai bine să avem cât mai multe firme din România, care să prezinte produse inovative româneşti pe pieţele internaţionale, decât să mergem cu logo-ul „frunza verde” ce nu vinde mai nimic?”, spune Ionuţ Budişteanu.

Dacă până acum vreo trei ani doar, în Râmnicu Vâlcea sau, mai degrabă, în judeţul nostru, vorbeam despre clasicele industrii ale Socialismului Fruntaş, recte Oltchim şi CET Govora, lucrurile s-au schimbat.

Economia noastră „vorbită” era un amestec de cărbune, cenuşă, insolvenţă, matrapazlâcuri, Roiburi şi Bălanuri, de parcă Vâlcea era undeva, uitată în Ecosistemul RSR de până în 1989, sau un judeţ în Kazahstan.

De vreo doi ani parcă vorbim şi noi altă limbă, vorbim despre o modernitate în turism, vorbim de investiţii private – numai polonezii de la USG au pompat 10 milioane de euro într-un nou calcinator.

Faurecia comunică despre 8 milioane de euro într-o hală de producţie, o fabrică de medicamente dă târcoale acestui oraş, avem vreo două sau trei companii de IT care lucrează, cuminte, soft, dar o fac eficient.

Vâlcea se schimbă, se modernizează şi trebuie spus că mai puţin mediatizată, dar cu mare perspectivă, este investiţia lui Ionuţ Budişteanu: fabrica de roboţi industriali „VisionBot”, care pune Vâlcea pe o altă hartă de comerţ şi industrie a lumii. Avem, oare, habar cât bine ne face acest copil cu neuronii binecuvântaţi la naştere?

 Nu încă, dar spunem noi că ceea ce face Ionuţ la Râmnicu Vâlcea este cel mai elegant marketing de oraş, pe care zeci de partide şi de colocvii literare ieftine nu l-ar putea realiza.

Visionbot„Trăim într-o lume nouă, plină de tehnologii şi trebuie să ne adaptăm la cerinţele lumii pentru a progresa. Toţi trebuie să facem câte ceva practic pentru ţara noastră”, spune Ionuţ Budişteanu, cel care a deschis la Râmnic această fabrică. O fabrică ce l-a propulsat direct în Topul Forbes.

Ce mai e de spus? Că Ionuţ vrea ca, în anul 2016, să exporte din România, adică din Râmnicu Vâlcea, cât mai mulţi roboţi industriali? Noi dorim să reuşească. Şi are toate ingredientele necesare pentru ca, peste 8 ani, când Ionuţ Budişteanu va împlini 30 de ani, să vorbim despre cel mai tânăr antreprenor bogat din România care a dezvoltat un imperiu tehnologic.

Ionuţ are un brand, are un creier, are căldură, are ambiţie, are patriotism local, e un tip de gaşcă şi e un om frumos. Ce compozit mai bun ar putea fi decât ceea ce am enunţat mai sus?! Budişteanu a înţeles care este rostul lui aici, la Râmnicu Vâlcea, iar ceea ce face el acum va aduce o notă distinctă acestui oraş, în care s-a vorbit prea mult despre greviştii Oltchim, despre afacerile CET şi despre alte mânării politico-economico-administrative.

Vâlcea se schimbă, chiar dacă unora nu le place asta, chiar dacă avem încă un conservatorism al naibii de încremenit într-un oportunism arhaic!

Deci a venit timpul profesioniştilor din fiecare domeniu. Ionuţ Budişteanu, de fapt, a arătat drumul şi direcţia.

Mihai IONESCU

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *