Extinderi de apă, canal si modernizare drumuri, prioritățile primarului din Glăvile

Autoritățile locale din comuna Glăvile doresc ca prin noul program Anghel Saligny să primească finanțare pentru proiectele de modernizare a infrastructurii pe care le-a depus.

Primarul Iustin Duicu spune că, în comună este nevoie de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canal, dar și de modernizare a drumurilor, iar aceste investiții pot fi realizate doar cu fonduri guvernamentale, prin programele Ministerului Dezvoltării.

” Avem drumuri pe lista de sinteză, respective modernizarea a 13,5 kilometri, vrem să modernizăm școala, dispensarul medical și să ridicăm un nou sediu al primăriei. Totodată avem proiect depus privind extinderea rețelei de apă cu 17,5 kilometri și extindere canalizare cu 6 kilometri, astfel încât să completăm seria utilităților necesare standardului de confort pentru comunitate. Aceste proiecte sunt vitale pentru mediul de dezvoltare economic al localității, Glăvile fiind o comună netranzitată de un drum national și cu o populație îmbătrânită. De aceea, trebuie să ridicăm standardul de confort și utilități pentru potențialii investitori. Suntem și într-un ADI cu alte commune, prin care sperăm să putem accesa fonduri europene pentru introducerea rețelelor de gaze naturale, aceasta fiind un foarte important criteriu pentru modernizare”, a declarat primarul din Glăvile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *