Extinderea gazelor, reabilitarea străzilor, premise pentru atragerea de noi locuitori în Păușești Măglași

Extinderea rețelei de gze naturale și asfaltarea ultimelor drumuri din localitate sunt pe lista lui Alexandru Dediu, acestea fiind clar premisele unei creșeteri accentuate a populației în Păușești Măglași

Păuşeşti Măglaşi, comună unde sute de case frumoase au apărut în ultimii ani aici, unind satele unele de altele şi ştergând distanţele dintre localităţi. Curţile îngrijite, cu flori şi gazon, te duc cu gândul la un cartier rezidenţial nou din vreun municipiu dezvoltat.

Apa, gazul, canalizarea, drumurile asfaltate către terenurile agricole ale oamenilor care conectează suplimentar toate satele din comună, mica zona industrială unde recent au venit americanii, sunt doar câteva elemente care cresc calitatea vieţii oamenilor. Finanţările europene au ajutat, dar şi oamenii au ştiut să le folosească.

Nu doar casele noi sunt frumoase. Şi cei mai bătrâni au început să îşi aranjeze casele şi să îşi amenajeze cu gust gospodăriile. În general e un amestec nederanjant de tradiţional şi modern.

De ce vin oamenii la Păuşeşti Măglaşi?

”Răspunzând la această întrebare mă raportez în principal la Râmnicu Vâlcea, de unde vin majoritatea celor care se mută la noi. La Păuşeşti Măglaşi se găsesc toate la poartă şi aici vorbim de apă, gaz, canal, energie electrică, internet. Pe de altă parte, preţul de achiziţie al unui teren este unul decent. Dacă vorbim de cât face o persoană pentru a ajunge la muncă, cel din Măglaşi va ajunge mai repede, chiar dacă distanţa este mai mare. Pe de altă parte, aici este o linişte pe care nu ai cum să o găseşti la oraş. Populaţia s-a întinerit prin migraţia dinspre oraş spre noi. Este îmbucurător pentru că mulţi oameni de calitate vin aici. În 2000, La Păuşeşti aveam în medie 2.000 de locuitori. La recensământul din 2011 erau peste 3000, iar acum comuna a depășit 4000 de locuitori oficial. Sunt mai mulți în realitatea. În plus, locuitorii din Păuşeşeti au devenit tot mai mulţumiţi, există un grad crescut la calităţii vieţii.. La această situaţie a contribuit foarte mult şi faptul că nu există gospodărie în comună care să nu aibă apă, canal, gaz, internet şi asfalt. Acolo unde mai sunt de realizat mici lucrări le vom finaliza în acest an, cel târziu anul viitor”, spune primarul Alexandru Dediu

Comuna este situată pe drumul stațiunilor, la granița cu orașul Băile Olănești și de aici pornește totodată și Drumul Manăstirilor Olteniei de sub Munte, drum care ajunge la Horezu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *