Exproprieri pe lotul 5, Pitești – Curtea de Argeș; din primăvară încep lucrările

La final de an, Guvernul a hotărât declanşarea procedurilor de expropriere pentru două tronsoane de drum de mare viteză foarte importante pentru argeşeni.

Guvernul a hotărât în şedinţa de miercuri, 30 decembrie 2020, declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul lucrărilor de utilitate publică de interes naţional “Autostrada Sibiu Piteşti” – Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti, aflate pe raza localităţilor Budeasa, Curtea de Argeş, Mălureni şi Municipiul Piteşti, din judeţul Argeş.

Contractul pentru acest tronson de 30 km din autostrada A1 Sibiu – Piteşti a fost semnat în luna mai, la sediul Instituţiei Prefectului Argeş. Durata contractului este de 120 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

În aceeaţi şedinţă, Guvernul a hotărât şi modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 204/2019 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Drum expres Craiova – Piteşti şi legăturile la drumurile existente”, tronsonul 1, aflate pe raza localităţilor Craiova, Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, din judeţul Dolj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *