Exproprieri la Racovița pentru Ecoductul Călinești, aferent lotului 3 al Autostrăzii Sibiu – Pitești

uvernul a aprobat în şedinţa de miercuri sumele de bani pentru exproprierile necesare infrastructurii rutiere şi indicatorii pentru o noua secţiune din Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, relatează Agerpres.

Astfel, au fost aprobate, la propunerea MTI, mai multe hotărâri care vizează realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră.

Potrivit sursei citate, Guvernul a aprobat sumele necesare pentru realizarea exproprierilor pentru obiective de investiţii precum: lucrarea de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Sibiu – Piteşti” – secţiunea 3 Cornetu – Tigveni, (exproprieri necesare pentru realizarea „Ecoductului Călineşti”); lucrarea de utilitate publică de interes naţional „Autostrada Târgu Mureş-Târgu-Neamţ – secţiunea I: Târgu Mureş-Miercurea Nirajului, km 0 + 000-km 22 + 000 şi legătura la Autostrada A3 (2,4 km)”.

Pentru realizarea „Ecoductului Călineşti” situat pe „Autostrada Sibiu – Piteşti” – secţiunea 3 Cornetu – Tigveni, trebuie expropriată o suprafaţă de teren de 14.143 mp, aferentă unui număr de 2 imobile proprietate privată, care se află pe raza localităţii Racoviţa din judeţul Vâlcea.

În acelaşi timp trebuie expropriaţi 14.108 mp ce aparţin proprietăţii publice a statului şi 20.405 mp din cadrul localităţii Racoviţa din judeţul Vâlcea. În acest sens, actul normativ detaliază în anexe lista imobilelor aferente acestor suprafeţe.

Valoarea despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată este de 114.400 lei, iar suma este alocată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023, nr. 368/2022, la capitolul 84.01 „Transporturi”, subcapitolul 03 „Transport Rutier”, titlul 56 „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare”, articolul 56.50 „Programe finanţate din Fondul de Coeziune (FC), aferente cadrului financiar 2021 – 2027”.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *