Există o cerere pentru apartamentele noi, construite în apropierea centrelor comerciale

Cu peste 3000 de apartamente construite în doar trei ani, Râmnicu Vâlcea intră în topul celor 16 judeţe fruntaşe ale României, care au o medie crescută a construcţiilor imobiliare.

Râmnicul se dezvoltă imobiliar pe toate axele, din 1990 şi până în prezent, suprafaţa oraşului a crescut cu 50%, funcţie de extinderea reţelelor de utilităţi. În acest sens stau zonele Dem Rădulescu şi mai ales zona centrală.

O problemă care vine la pachet însă cu dezvoltarea sectorului imobiliar este traficul crescut, un factor care contribuie negativ la calitatea vieţii.

„Dezvoltarea unor proiecte rezidențiale în jurul supermarketurilor sau mall-urilor este un pas firesc în contextul evoluției pieței de real-estate și răspunde așteptărilor generațiilor de tineri activi care valorizează timpul ca pe bunul cel mai de preț pe care îl au. Combinând ceea ce oferă spaţiile comerciale cu noile dezvoltări rezidențiale, se creează un spațiu plin de viață, un loc în care oamenii se pot întâlni, relaxa, pot face shopping și pot descoperi experiențe unice aproape de propria lor casă”, a spune Romeo Iliescu, dezvoltatorului ansamblului Rezidential Central din Râmnicu Vâlcea.

Unii dezvoltatori, tocmai în tentativa de a se elibera de trafic, amenajează parcări mari, cum este exemplul lui Iliescu, pentru a aerisi drumurile din apropierea proiectelor pe care le dezvoltă sau interzic complet traficul la suprafață în interiorul acelorași proiecte.

Luăm ca punct de reper Ansamblul Rezidenţial Central  un minicartier de turnuri aflat în zona centrală a municipiului, în apropierea a două complexe comerciale şi riveran bulevardului care va asigura de la 1 noiembrie accesul rapid spre centura şi spre Bucureşti.

Aici, apartamentele au minim 60-70 de mp locuiibili, ajungând la 120-130, ceea ce până în 1989 ar fi fost un vis.

„Există o categorie, middle class, mă refer la cumpărători. Scoatem din calcul pe cei plecaţi în afară. Este absurd să spunem că doar cei care muncesc în afară cumpără locuinţe noi. Dimpotrivă majoritatea celor care cumpără apartamente sunt cei care lucreză aici, în ţară, fie în Râmnic, fie în Sibiu sau Bucureşti. Azi, jobul este foarte flexibil şi cei de care vorbesc formează noua clasă de mijloc. Majoritatea apartamentelor cumpărate în ultimii ani, aparţin clasei de mijloc, sunt foarte mulţi tineri, familii tinere, care au făcut credite şi care lucrează fie în privat, au propriile firme sau sunt în domeniul publci – sănătate, educaţie”, spune Romeo Iliescu, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Râmnicu Vâlcea.

Pentru mai multe detalii despre preţuri, apartamente vizitaţi aici. Preţurile variază de la 60.000 de euro  pentru 90 de metri pătraţi, la 75.000 pentru suprafeţe de 130 de metri pătraţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *