Exclusivitate: Imagini cu cel mai mare Complex Spa din sudul României, din Băile Olăneşti
Dacă în această vară am scris faptul că staţiunea Călimăneşti-Căciulata a câştigat pariul cu turismul, iată că nici Băile Olăneşti nu stă pe loc. Ba, mai mult, Olăneştiul se pregăteşte de o adevărată lovitură de forţă pe piaţa turistică din România, nu doar din Vâlcea, şi anul viitor va ieşi pe piaţă cu cel mai mare Complex Spa din sudul ţării.
O investiţie care se ridică la peste 8 milioane de euro, a proprietarilor hotelului Tisa, va schimba radical soarta staţiunii vâlcene, cunoscute cu precădere pentru turismul social.
Pe un perimetru de peste 4000 de metri pătraţi, se lucrează în prezent la minunea sudului, un superb centru turistic care include, pe scurt: la parter – mai multe piscine, jacuzzi, un bazin semiolimpic; la etaj – mai multe piscine pentru copii, dar şi un spaţiu pentru mamele cu copii. Foarte multe cafenele, baruri, restaurante la al doilea etaj, cu terasă în aer liber. Nu poate fi descris în cuvinte acest complex, unde lucrările sunt destul de avansate, aflându-se la 60% stadiul fizic.
Este o muncă uriaşă a celor de la Tisa care, după cum afirmă investitorul, a început cu doar 29 de camere acum câţiva ani şi deja a creat un brand şi o fidelizare a clienţilor. Pentru că hotelul Tisa este unul din cele mai elegante hoteluri din staţiunea vâlceană, iar serviciile sunt occidentale.
Revoluţia turismului de la Băile Olăneşti înseamnă, de fapt, o ridicare totală de ştachetă, un alt barem, la care, cei care vor să facă ceva în acest sens, nu au decât să se ridice.
Beneficii? Vâlcea va reintra pe harta turismului românesc, ca destinaţie de excelenţă, având deja două perle în acest context: Călimăneştiul şi Olăneştiul. Asta înseamnă că balneologia nu este, de fapt, Cenuşăreasa turismului românesc şi, dacă vrei cu adevărat, chiar poţi face lucruri de top.
E drept că Olăneştiul care, după 1990, rămăsese, în virtutea inerţiei, căutat pentru brandul pe care îl avusese înainte, treptat căzuse şi intrase, la un moment dat, într-un haos turistic, neavând o coerenţă în a se autodefini.
În ultimii ani, însă, lucrurile s-au pus în mişcare, la nivel de infrastructură stradală, canalizare, apă, parcuri şi, mai nou, prin aceste noi destinaţii.
Complexul Spa Tisa va fi unul dintre vectorii care vor trage după ei toată valea Olăneştiului, pentru că dezvoltarea unui asemenea centru ultra modern, dedicat turiştilor nesubvenţionaţi, va angrena sau va lua în siaj o dezvoltare a Păuşeştiului şi a Vlădeştiului. Râmnicu Vâlcea, în sine, va beneficia de această nouă revoluţie a turismului la Olăneşti, iar, dacă Râmnicul şi Ocnele vor şti să facă acelaşi lucru cu sarea, putem spune, peste câţiva ani, că Vâlcea a câştigat pariul cu turismul.
Îi felicităm pe investitorii de la Tisa şi le dorim mult succes şi cât mai mulţi turişti de la anul, în staţiune. Şi poate că acest lucru se aude şi la Govora, a treia staţiune vâlceană, care preferă să doarmă însă, în frumuseţea ei criogenică de acum…
Mihai IONESCU
Cat timp nu apartine habotnicei pro[prietare din Olanesti si Rm.Valcea, va urez multa bafta si succes in afaceri. Mare lucru, daca nu o sa aveti probleme cu „stapana” izvoarelor din Olanesti, sa nu va ceara tot felul de taxe.
Primiti, va rog, expresia celor mai alese consideratiuni.