Exclusiv: Un om de afaceri din București va investi 10 milioane de euro în stațiunea Vidra

În această primăvară vor demara primele lucrări în stațiunea Vidra, un cunoscut om de afaceri, managerul unei firme de construcții a reușit să concesioneze de la sindicate majoritatea activelor din stațiunea Vidra.

Intenția acestuia a fost manisfestată încă din vară și mai multe luni a durat procesul de negociere cu sindicatele care dețin patrimoniul de la Vidra.

În cele din urmă a fost semnat protocolul de concesiune iar din această primăvară vor demara ample lucrări de investiții, urmând ca în următorii 2 ani, stațiunea să reintre în circuitul turistic al României.

Stațiunea Vidra a apărut în anii 80, inițial ea fiind o colonie muncitorească a TCH, compania care a construit barajul de arocamente din apropiere.  După finalizarea amenajării hidrotehnice colonia a fost transferată UGSR, devenind stațiune. În 1985 a fost amenajată aici o pârtie de schi și un telescaun și pe lângă vilele din zonă a început construcția unui hotel cu 10 etaje.

După revoluția din 1989 investițiile au încetat iar mica stațiune situată pe malul Lacului Vidra a intrat treptat în declin. 80% din construcții sunt în ruină, inclusiv hotelul care fusese ridicat la intrarea în stațiune

În ultima perioadă mai erau funcționale un număr de 4-6 vile ale sindicatelor.

În 2020, un om de afaceri căruia nu-i spunem numele încă, a demarat așa cum am spus procedura de a concesiona activele din stațiunea Vidra și dorește să investească nu mai puțin de 10 milioane de euro.

Vestea este cu atât mai bună, cu cât în zonă de află și domeniul schiabil Transalpina Ski Resort și stațiunea Obârșia Lotrului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *