Exclusiv: Primele imagini de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, turcii de la Mapa au început forajele necesare proiectului tehnic

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu a confirmat faptul că antreprenorul turc a demarat forajele pe zona localității Racovița, necesare întocmirii proiectului tehnic, pentru lotul 2 al Autostrăzii Sibiu – Pitești.

”Este unul dintre cele mai dificile loturi de autostradă iar antreprenorul turc a început forajele pe zona Racovița. Am discutat cu cei de la Mapa să vedem unde putem ajuta, astfel încât lucrarea care va începe efectiv vara viitoare să nu aibă piedici, să rezolvăm eventuale neconcordanțe apărute inerent între planșe și realitatea din teren, ca o astfel de lucrare să meargă fără disfuncționalități și implicit comunitățile din Țara Loviștei să aibă avantaje de pe urma ei, mă refer la locuri de muncă, să existe o colaborare, să menținem culoare de transport, să nu fie afectate proprietăți, structuri de rezistență, dată fiind o astfel de lucrare extrem de complexă”, susține Rădulescu, care spune că va avea periodic întâlniri cu reprezentanții companiilor atât a celor de pe lotul 2 cât și a celor care vor lucra pe lotul 3.

În cursul săptămânii viitoare, la sediul Consiliului Județean Vâlcea, președintele Rădulescu a convocat o întâlnire cu  CNAIR, Primăria Racovița și antreprenorul turc pentru a rezolva anumite neconcordanțe între planșe și realitatea din teren care trebuie rezolvate, prin soluții care să fie în avantajul și al comunității și al constructorului.

De altfel pe raza localității Racovița, se vor face nu mai puțin de 400 de foraje pe toată lungimea tronsonului, primarul Narcis Iliescu, spunând că deja compania se află în teren și a început din plin activitatea.

”Sunt aici și deja forează pe toată zona unde a fost șantierul de acum zece ani, al hidrocentralei. Au de făcut vreo 400 de foraje pe raza localității noastre, inclusiv în zona pârâului unde va veni un pod. Suntem în contact direct și spre bucuria mea, sunt mulți localnici care doresc să se angajeze atunci când va începe execuția lucrării, atât din cei care sunt aici, dar mai ales mulți care lucrează în afară. Săptămâna care vine avem o întâlnire pentru a rezolva câteva neconcordanțe între planșe și teren, în beneficiul comunității, care se pot rezolva”, susține primarul din Racovița.

Lotul 2 Corentu – Boița este unul din cele două loturi montane care traversează județul Vâlcea. Este o lucrare extrem de complexă, fiind lotul care traversează Valea Oltului de la nord la sud și care va face joncțiunea cu lotul 1 la Boița.

Este o lucrare câștigată de la turcii de la Mapa Cengiz, care au termen 12 luni pentru proiectul tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *