Eugen Neaţă: Până în noiembrie 2018 Guvernul va da OUG care va genera dezvoltarea turismului balnear în Vâlcea

La data de 03 septembrie 2018, am început sesiunea parlamentară de toamnă.
Am votat componența Biroului Permanent al Camerei Deputaților, respectiv vicepreședinții, secretarii și chestorii.
În perioada următoare printre prioritățile legislative se numără noua lege a pensiilor, reexaminarea legii off-shore, definitivarea modificărilor la Codul penal și Codul de procedură penală după pronunțarea CCR asupra sesizărilor de neconstituționalitate și alte proiecte importante pentru români și România.
Partidul Social Democrat își respectă promisiunile făcute în campania electorală și realizeză proiecte pentru dezvoltarea României!

O veste bună pentru județul Vâlcea este că pe lista de priorități a implementării măsurilor din programul de guvernare se află Fondul de Investiții pentru dezvoltarea stațiunilor balneare. Din acest fond se va finanța dezvoltarea și modernizarea stațiunilor Băile Olănești, Băile Govora și Călimănești-Căciulata. Guvernul României va da ordonanța de guvern până în luna noiembrie 2018.

Îmi voi desfășura în continuarea activitatea ca membru în Comisia de muncă și protecție socială. Mulțumesc celor care au avut și au încredere în mine! Îmi voi respecta toate promisiunile și voi rămâne la fel de activ!

Vâlcea a revendicat titlul de capitală a turismului balnear încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, prin cele patru stațiuni ale sale: Băile Olănești, Călimănești, Băile Govora și Ocnele Mari.

Fiecare dintre primele trei este situată la o distanță de aproximativ 20 de kilometri față de Râmnicu Vâlcea, capitala județului, spre nord, vest și sud vest. Toate trei au primit în 2011 statutul oficial de „stațiuni balneologice de interes național”, mai precis, fiind vorba de o reatestare a valorii lor în domeniul turismului medical și balneoclimateric. În rest, cele trei stațiuni sunt diferite prin oferta lor balneară, istorie, legende, geografie, acest lucru contribuind, de altfel, în sens pozitiv, la o ofertă variată pentru un turist care și-ar dori să le cunoască preț de câteva zile, sau să petreacă un sejur aici.

Olăneștiul sau Băile Olănești este stațiunea cu cele mai multe izvoare minerale din România, peste 30 captate, de aceea i se mai spune stațiunea ‘Izvoarele de Aur’, apele de aici fiind iodurate, bromurate, sodice, calcice, sulfuroase și clorurate, hipotone sau izotone

Călimăneștiul sau Călimănești-Căciulata este antecamera Defileului Oltului. Cunoscut din secolul al II-lea drept punct central al liniei de fortificații romane — Limes Alutanus, prin castrul Arutela, Călimăneștiul este atestat documentar de Mircea cel Bătrân la 20 mai 1388, prin actul de înzestrare a viitoarei sale necropole domnești — Mănăstirea Cozia, document în care sunt pomenite și orașele Râmnicu Vâlcea și Pitești.

Apele minerale de la Călimănești sunt folosite pentru prima dată de călugării Mănăstirii Cozia și sunt atestate documentar în 1520, în consemnările de călătorie ale lui Gavril Protul, conducătorul din aceea vreme de la Muntele Athos, care numește împrejurimile Mănăstirii Cozia pământul făgăduinței

Puțină lume știe că prima dată din pământul Govorei a ieșit la suprafață petrol și pe urmă, la finele secolului XIX, apele minerale sărate, iodurate și nămolul sapropelic au fost testate de medicul Nicolae Popescu — Zorileanu, întemeietorul stațiunii. Ulterior s-a demonstrat că la Băile Govora este zona cu cel mai ozonificat aer din țară, grație echilibrului dintre ionii pozitivi și cei negativi, în consecință se recomandă tratamentului pentru bolile respiratorii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *