Eugen Neaţă: Codul penal adoptat pune accent pe respectarea legii, astfel încât cetăţenii să nu mai fie cercetaţi abuziv

Pentru actuala putere, votul dat miercuri în parlament se consideră a fi un “pas urias facut pentru demantelarea Statului Paralel si pentru stoparea practicilor staliniste prin care procurorii au distrus vietile a mii de oameni nevinovati”.

Astfel coalitia PSD-ALDE a reusit, miercuri 4 iulie 2018, o victorie importanta in Parlamentul Romaniei.

Camera Deputatilor a votat modificarile la Codul penal, in forma in care acestea fusesera votate in Senatul Romaniei cu o zi in urma. Adoptarea modificarilor la legislatia penala s-a facut cu 167 voturi “pentru”, 97 “impotriva” si 19 abtineri.

Reprezentanţii PSD consideră astfel că votul din Camera Deputatilor este poate cel mai important eveniment din ultimii ani, alaturi de adoptarea Legilor Justitiei, in conditiile in care prin modificarile facute se restaureaza in mare parte statul de drept din Romania, iar statul poliţienesc care a condus tara cu arma catuselor va fi deposedat de mijloacele de represiune si de instrumentele de politie politica.

Adoptarea modificarilor la Codul penal este cu atat mai importanta avand in vedere presiunile uriase exercitate de o serie de ambasade si mişcarea #rezist, presiuni in fata carora liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, nu s-au îndoit, respectandu-si astfel promisiunile privind indfreptarea legislatiei penale si a Legilor Justitiei pentru stoparea abuzurilor comise in ultimii ani.

Deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neaţă spune că prin acest Cod Penal se pune accent pe respectarea legii şi se vor elimina abuzurile asupra justiţiabililor

“Am votat astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor (cameră decizională) Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, după dezbateri care au avut loc în prezenţa tuturor grupurilor parlamentare, fiind asigurată o procedură transparentă şi democratică.

Codul penal adoptat în noua formă pune accent pe respectarea legii, în sensul de a nu se mai crea situaţii în care cetăţenii să fie cercetaţi abuziv. În ultimii ani, au fost foarte multe cazuri în care cetăţeni români au fost trimişi în judecată pentru ca la final să fie achitaţi, acest fapt demonstrând că sistemul trebuie reformat.

De asemenea, era necesară armonizarea urgentă a legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale şi, totodată, se cerea transpunerea Directivei 2016/343 a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 martie 2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale şi a Directivei 2014/42/UE din 3 aprilie 2014 privind îngheţarea şi confiscarea instrumentelor şi produselor infracţionale săvârşite în Uniunea Europeană.

Codul penal a fost adoptat cu amendamente din partea Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei şi din partea oganismelor care reprezintă magistraţii, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, Forumul Judecătorilor şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”

Deputat PSD, Eugen Neaţă

One comment

  • Cecile C.

    Nu se stie daca asa va fi. Ce se va intimpla cu deciziile civile date de judecatorii ticalositi si care au primit bani pentru a fi nesimtiti?
    Cind se va da o Lege reparatorie pentru multitudinea de romani care au fost distrusi de asemenea specimene jigodoase? Multi si-au pierdut chiar viata si nimeni nu se gindeste sa-i reabiliteze in fata celor care ii blameaza gratuit.
    Asadar domnule parlamentar , ginditi-va si la situatiile amintite. Sau faceti totul de ochii lumii? Nu va intereseaza cu adevarat ca adevarul sa iasa la suprafata? Daca daca actionati si in acest sens pentru ca Legea din Romania este oarba din acest punct de vedere. In timp ce oameni corecti au platit datorita unor nemernici , multi hoti – care au bani – circula liberi pe strazi , fiind un real pericol pentru ca naravul , tot narav ramine.
    Sinteti cu adevarat corect sau doar un speculant emotional?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *