Eroul Războiului din Crimeea și povestea vinului Negrini din Crețeni

Corneliu Teodorini a fost un general român, care a luptat în cel de-al doilea război mondial alături de forțele germane. A fost decorat cu Crucea de Fier din partea armatei germane. Colonel – martie 1942 el devine Șeful Secției de Propagandă la Statul Major General.
În calitatea de colonel Teodorini este între octombrie 1941 – mai 1942, Comandantul Diviziei 8 Cavalerie. În 1943 este General de brigadă. Iar între octombrie 1942 și 1944 4 Comandantul Diviziei 6 Cavalerie motorizată.
Teodorini este comsiderat Eroul Războiului din Crimeea împotriva URSS. A participat la bătălia Crimeei. Forțele sovietice au încercat să forțeze înaintarea în Crimeea, debarcând în două capete de pod. Primul a fost limitat și apoi lichidat de Divizia 6 cavalerie română, comandată de generalul Corneliu Teodorini.
După instalarea guvernului Petru Groza generalul de brigadă Corneliu Teodorini a fost trecut din oficiu în poziția de rezervă, alături de alți generali, prin decretul nr. 860 din 24 martie 1945, invocându-se legea nr. 166, adoptată prin decretul nr. 768 din 19 martie 1945, pentru „trecerea din oficiu în rezervă a personalului activ al armatei care prisosește peste nevoile de încadrare”.
De fapt, regimul Petru Groza l-a exclus din armată pe Corneliu Teodorini, alături de un mare număr de militari care luptaseră pe frontul de est împotriva sovieticilor.
Dar puțină lume știe că Vâlcea este legată de acest brav erou al luptei împotriva socivieticilor. Acesta a deținut în Vâlcea, la Crețeni un conac și o cramă. n 1990, Casa de Vinuri Negrini a cumpărat fosta proprietate a generalului Teodrini, ilustru personaj în istoria interbelică a României, proprietate cu amprenta istorică din podgoria Drăgășani. Achiziția cuprindea 10ha, dintre care 7ha plantate cu viță de vie și restul cu o pădure urcată pe vârful unui deal. În mijlocul proprietății se află un conac și o cramă. Aici, Casa de Vinuri Negrini are replantat via cu Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot si Negru de Drăgășani.
Prin sortimentele acestei crame, proprietarii și-au dorit să reînvie atât tradiția, cât și faima acestor vinuri alese. Simbolul Negrini, Balerina, a fost ales în cinstea predecesorului acestei Case de vinuri, generalul Teodorini ca urmare a poveștii de dragoste dintre el și o balerină din Italia.
Urmașii săi, care i-au onorat memoria, împlinindu-i visul de a deține o podgorie, produc vinurile îmbuteliate sub eticheta balerinei, ca un simbol al eleganței, bunului gust, dar și al dragostei si pasiunii. Astfel s-a născut Casa de vinuri Negrini, a cărei pasiune și dragoste pentru istorie și vin se reflectă în vinurile pe care le producem astăzi.