Emisiunea lui Guşă de la Vâlcea: paranghelie, cocalarism intelectual şi o degradare totală a presei

Nu credeam să ajungem să vedem transpunerea rubricilor de la Taraf TV pe Realitatea TV, într-o emisiune care nu are nicio corenţă, niciun stil, niciun mesaj, dar care se vrea una itinerantă, una profundă. În esenţă însă, este una de un grotesc absolut.

Mă refer la paranghelia marca Guşă, la emisiunea de la Vâlcea,  difuzată duminică seară, o emisiune care a avut invitaţi politici printre sticle de Merlot. Un fel de aristocratism ieftin, cu vânat şi papagalisme politice, unde floarea cea vestită a politichiei de pe malul Oltului a fost invitată. Parcă eram în anii ’50, iar activiştii politici dansau pe mesele caselor naţionalizate de la boieri, lângă pian,  fredonând “Cucu şi Pupăza”.

Un fel de Album Duminical, un show absolut cretin, unde toţi politicienii au pierdut puncte. Rădulescu a fost tratat cu “Costică”, Buican a dovedit un trac colosal al verbului, contrar postărilor lui belicoase de pe net, Gheorghiu – un adolescent cu coşuri în politică, iar năucul penelisto-paleologian, mă întreb dacă ştie care îi sunt coordonatele politice.

Un fel de ciorbă de potroace, care se consumă după beţie. Nu, nu e nicio ironie, mă gândesc doar că oamenii erau bronzaţi de la solar (cei din platou). Cu lăutari şi aspecte parcă extrase din filmele lui Kusturica.

Am ajuns, ca nivel de presă, foarte jos, cu nepermis de minimale criterii de scenografie, cu o manelizare a jurnalismului, practicată cu succes de Realitatea lui Guşă.

O emisiune care lasă un gust amar și te face să afirmi că presa locală este categoric peste presa națională.

Pentru că, pe bune, o asemenea mocirlă nu aș fi văzut-o nici la Valeria Tănase, nici la Claudia Paraschivescu, nici la Jeana Zdreală, iar mediocritate de acest gen nu aş fi regăsit nici în printurile vreunui ziar vâlcean.

Dar poate mă înşel eu şi clasa politică vâlceană se simte validată de asemenea surogate de presă. Altfel nu s-ar fi înghesuit, precum Mambo Siria, să stea la un şnaps fandosit în Taraful TV al lui Cosmin Guşă.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *