Elise Stan: Marioara Murărescu a fost, este şi va fi un nume de rezonanţă în muzica populară românească

Realizatoarea TV Elise Stan apreciază că Marioara Murărescu a fost, este şi va rămâne un nume de rezonanţă în muzica populară românească, graţie modului în care a promovat folclorul autohton.
“A ştiut să valorifice folclorul românesc”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Elise Stan despre realizatoarea “Tezaurului Folcloric”. Ea a descris-o ca fiind “un om care mergea până la detaliu, o perfecţionistă, un om foarte exigent cu toţi dar şi cu sine”.
De asemenea, Stan a remarcat faptul că emisiunile Marioarei Murărescu au valoare de document, deoarece acestea surprind satul românesc într-o lumină care în prezent nu mai există.
“Nu credeam să vorbesc de Marioara Murărescu la trecut. (…) Este o pierdere pentru lumea folclorului dar şi pentru românii de pretutindeni”, a adăugat Elise Stan, notând că emisiunea Marioarei Murărescu se bucura de succes şi în diaspora.
De asemenea, Elise Stan a menţionat că Murărescu nu a încetat să-şi facă planuri profesionale şi avea proiecte la care se gândea chiar pe patul de spital.
Realizatorul TV Marioara Murărescu a murit în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 66 de ani. Aceasta a fost, timp de peste 30 de ani, realizatoarea emisiunii “Tezaur Folcloric” a TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *